Μεγάλη Βρετανία: Τίθεται σε κυκλοφορία το πρώτο νόμισμα μία λίρας (£1) με το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου Γ’

 Μεγάλη Βρετανία: Τίθεται σε κυκλοφορία το πρώτο νόμισμα μία λίρας (£1) με το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου Γ’

Για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από εβδομήντα χρόνια το δημοφιλές νόμισμα της μίας λίρας (£1) κυκλοφορεί με το πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Το κέρμα απεικονίζει από την άλλη πλευρά ένα ζευγάρι μέλισσες, υπογραμμίζοντας το πάθος του μονάρχη για τη φύση και τη διατήρηση της. Επίσης απεικονίζεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο με τρία αλληλοεμπλεκόμενα C. Αυτή η πτυχή του σχεδιασμού εμπνέεται από την ιστορία και το σύμβολο του Καρόλου Β’, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον και στη σημασία του φυσικού κόσμου, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του δημοφιλούς νομίσματος.

«Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο έχει κυκλοφορήσει τα κέρματα κάθε μονάρχη της Βρετανίας από την εποχή του Alfred του Μέγα και είναι τιμή μας να αποκαλύπτουμε ότι το κέρμα £1 του βασιλιά Καρόλου Γ’ κυκλοφορεί τώρα. Ξέρουμε ότι θα υπάρξει ενθουσιασμός μεταξύ των συλλεκτών και του κοινού που θα αποκτήσουν αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της ιστορίας στα ρέστα τους. Ελπίζουμε τα σχέδια σε όλες τις ονομαστικές αξίες να πυροδοτήσουν σημαντικές συζητήσεις σχετικά με τη διατήρηση αυτών των σημαντικών ειδών», δήλωσε η Rebecca Morgan, Διευθύντρια αναμνηστικών νομισμάτων στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

2,975 εκατομμύρια κέρματα θα διανεμηθούν μέσω ταχυδρομείων και τραπεζών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για σημαντική στιγμή στην ιστορία της χώρας καθώς πέρασαν περισσότερα από εβδομήντα χρόνια στη χώρα όπου τα νομίσματα απεικόνιζαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι αναμνηστικές σειρές των νομισμάτων διατίθενται επίσης από τον ιστότοπο του Βασιλικού Νομισματοκοπείου και η τιμή τους ξεκινά από 34 λίρες στη διεύθυνση www.royalmint.com. Κάθε κέρμα έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη της Βασιλικής Εταιρείας Κηπευτικών (RHS) και της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (RSPB).

Το αφιέρωμα στις βρετανικές μέλισσες, είναι ένα από τα οκτώ νέα σχέδια που κοσμούν τα κέρματα της χώρας, από το νόμισμα του 1p έως το κέρμα των 2 λιρών και έχουν όλα απεικονίσεις από τη χλωρίδα και πανίδα της χώρας.

 

Related post