Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιεί έκτακτα μέτρα λόγω κορεσμού στις αγγλικές φυλακές

 Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιεί έκτακτα μέτρα λόγω κορεσμού στις αγγλικές φυλακές

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή τη Δευτέρα ότι έχει ενεργοποιήσει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στις αγγλικές φυλακές, λόγω της αύξησης των καταδικασθέντων για τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν πριν από δύο εβδομάδες.

Τα μέτρα, που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης «Επιχείρησης νωρίς την αυγή», επιτρέπουν στους κατηγορούμενους να κρατούνται σε αστυνομικά κελιά και να μην χρειάζεται να εμφανίζονται στο δικαστήριο έως ότου υπάρξει διαθέσιμη θέση σε μια φυλακή.

Οι διατάξεις έκτακτης ανάγκης επηρεάζουν τις βόρειες περιοχές της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων των Yorkshire, Cumbria, Lancashire, Manchester, Mersydide και Cheshire.

Το σωφρονιστικό σύστημα στην Αγγλία, ήδη αρκετά κορεσμένο, έχει κατακλυστεί από την πρόσφατη αύξηση των καταδικασθέντων για βίαιες πράξεις.

Οι αντιμεταναστευτικές ταραχές υποκινήθηκαν από ακροδεξιές ομάδες ως απάντηση στην επίθεση με μαχαίρι πριν από τρεις εβδομάδες σε κέντρο αναψυχής στο Southport, στη βορειοδυτική Αγγλία, όπου ένας δράστης σκότωσε τρία κορίτσια και τραυμάτισε άλλα δέκα άτομα.

Ο Υπουργός Φυλακών, Τζέιμς Τίμπσον, δήλωσε σήμερα ότι η Εργατική Εκτελεστική Επιτροπή «έχει κληρονομήσει ένα δικαστικό σύστημα σε κρίση» και, ως εκ τούτου, «αναγκαστήκαμε να λάβουμε δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για να το διατηρήσουμε σε λειτουργία», έτσι ώστε η «Επιχείρηση Το Early Dawn έχει ενεργοποιηθεί για να διαχειριστεί την πίεση που γίνεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας».

Ο Νεβ Κεμπ, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα συνεχίσουν να προχωρούν σε συλλήψεις προκειμένου να «διατηρηθεί η ασφάλεια του κοινού, συμπεριλαμβανομένης της αστυνόμευσης διαμαρτυριών και εκδηλώσεων και η διασφάλιση της σύλληψης των ανθρώπων, όπως αναμενόταν».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα γρήγορα μέτρα δίωξης των υπευθύνων για τις ταραχές «έχουν επιδεινώσει μακροχρόνια προβλήματα χωρητικότητας στις φυλακές μας».

Περισσότερα από 470 άτομα έχουν κατηγορηθεί για διάφορα εγκλήματα μετά τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές βρετανικές πόλεις, όπου πολλοί άνθρωποι -σε πολλές περιπτώσεις με καλυμμένα τα πρόσωπά τους- πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και κουτιά στην αστυνομία που προσπαθούσε να συγκρατήσει τη βία, αλλά και επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία που στεγάζουν αιτούντες άσυλο και τζαμιά.

Πηγή: EFE

 

Related post