Super League: Ζορίστηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού ο ΠΑΟΚ

 Super League: Ζορίστηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποφύγει μια πρόωρη και αναπάντεχη βαθμολογική απώλεια στην απολαυστική πρεμιέρα της Τούμπας, επικρατώντας των αξιέπαινων Σερραίων με 3-2.

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έκαμψε την μεγάλη αντίσταση του Πανσερραϊκού, νικώντας τον με 3-2 στη συναρπαστική πρεμιέρα της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή τη διάθεσή τους να είναι επιθετικοί και ανταγωνιστικοί. Στο 14΄, είδαν τον Χατζηστραβό να αποχωρεί τραυματίας, με τον Μασκανάκη να τον αντικαθιστά.

Μέχρι το cooling break του 22ου λεπτού τα πράγματα κυλούσαν αρκετά ήσυχα στην Τούμπα. Συνεπώς, ελάχιστοι μπορούσαν να περιμένουν τον καταιγισμό που θα ακολουθούσε.

Στο 30΄, ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια εντός περιοχής, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεντακόρ, παρά τη σωστή πτώση του Κοτάρσκι.

Λίγο αργότερα, ο Πεταυράκης “μιμήθηκε” τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, τράβηξε παρατεταμένα τον Κεντζιόρα εντός περιοχής και υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Σβαμπ δε λάθεψε από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα στο 35ο λεπτό.

Οι συγκινήσεις δε σταμάτησαν εκεί για το πρώτο μέρος. Στο 42΄, ο Τσάλοφ έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά η κεφαλιά του μετά την εξαιρετική σέντρα του Ζίβκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Αμέσως μετά, στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Τόμας αστόχησε σε απίστευτο τετ-α-τετ με το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα τρομερή, δπιλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Τόμας να στέλνει την κεφαλιά του στο δοκάρι και ο Μπεντακόρ δε βρήκε στόχο στην επαναφορά.

Αφού ο ΠΑΟΚ γλίτωσε σε αυτήν την απίθανη ακολουθία φάσεων, βρήκε μια μεγάλη ανάσα, με τον Οζντόεφ να ολοκληρώνει την ανατροπή και να του δίνει το προβάδισμα σε ιδανικό σημείο (45+2΄).

Κι όμως, αν περίμενε κανείς πως οι ανατροπές τελείωσαν σε εκείνο το σημείο σε αυτό το “τρελό” ματς, εκτίμησε τελείως λανθασμένα. Ο Πανσερραϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ακριβώς προσέγγιση και αφινιδίασε άμεσα (49΄), όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Σαλαζάρ έφερε ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία (2-2).

Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ ανέβασε για τα καλά στροφές και πήρε τα ηνία του αγώνα, κλείνοντας τον Πανσερραϊκό στο δικό του μισό. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 57΄με ένα ακόμη δοκάρι, ύστερα από ομαδικό συνδυασμό και δυνατό σουτ του Ράφα Σοάρες. Στο 60΄, ο διαρκώς επικίνδυνος Τσάλοφ κέρδισε πέναλτι, ο Σβαμπ ανέλαβε και αυτήν την εκτέλεση, και ευστόχησε ξανά για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του (3-2).

Αυτήν τη φορά, η ομάδα του Ραζβάν Λουσέσκου διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το φινάλε, “παγώνοντας” το ρυθμό και αποφεύγοντας περαιτέρω κινδύνους, με εξαίρεση την προσπαθεια του Τόμας την ύστατη στιγμή, στο 94ο λεπτό, που πέρασε άουτ.

Γκολ: Σβαμπ (35΄πεν., 60΄ πεν.), Οζντόεφ (45΄) / Μπετανκόρ (31΄), Σαλαζάρ (49΄)
Δοκάρια:
Κίτρινες: Οζντοέφ (45΄) / Μπετανκόρ (13΄), Πεταυράκης (34΄), Λιάσος (60΄)
Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46΄Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (89΄Θυμιάνης), Οζντόεφ (71΄Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76΄Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71΄Τισουντάλι).

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62΄Καρασαλίδης), Στάικος (80΄Περούτσι), Λιάσος (80΄Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (14΄ Μασκανάκης/80΄Γκίκιτς), Τόμας, Μπετανκόρ/

ertsports.gr

Related post