Από την Πάρνηθα έως το Βαρνάβα – Η πολύτιμη δράση των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής

 Από την Πάρνηθα έως το Βαρνάβα – Η πολύτιμη δράση των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής

Συνεχίζουν τις πυροφυλάξεις στην Πάρνηθα, αλλά δίνουν το παρόν και όπου αλλού χρειαστεί, όπως συνέβη στην πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Ο λόγος για τον Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) .

Για τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες κατάσβεσης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, αναφέρουν πως: «Ο Ε.ΔΑΣ.Α., άμεσα κινητοποιήθηκε με την αποστολή δύο πυροσβεστικών οχημάτων Α’ τύπου και στελεχιακό δυναμικό έξι εθελοντών που έως τα ξημερώματα έδιναν μάχη για τον έλεγχο του πύρινου μετώπου, συνδράμοντας τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε και τη Δευτέρα 12/8 από το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ενέργειες στην περιοχή του Διονύσου και της Πεντέλης.

Ευχαριστούμε θερμά τις εθελοντικές ομάδες με τις οποίες συνεργαστήκαμε στο πεδίο, τους κατοίκους των περιοχών που συνέδραμαν με κάθε μέσο το έργο μας, καθώς και το προσωπικό της Ι.Μ. Αγίου Παντελημονος Πεντέλης για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Από πλευράς ΕΔΑΣΑ συνολικά συμμετείχαν 2 οχήματα και 12 εθελοντές, για διάστημα 28 ωρών, ενώ παράλληλα συνεχίζονταν οι προγραμματισμένες πυροφυλάξεις και περιπολίες στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Συγκλονισμένοι από την τεράστια οικολογική καταστροφή συνεχίζουμε τις καθημερινές μας δράσεις για την προστασία της Πάρνηθας και βρισκόμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτηθεί».

 

Related post