Καταγγελίες πως δεν επιχειρούν Canadair στην Πεντέλη – Αστικό τοπίο και πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τις ρίψεις νερού

 Καταγγελίες πως δεν επιχειρούν Canadair στην Πεντέλη – Αστικό τοπίο και πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τις ρίψεις νερού

Έντονα παράπονα αλλά και καταγγελίες προκύπτουν από πολίτες στη Βορειοανατολική Αττική, καθώς όπως τονίζουν δεν επιχειρούν εναέρια μέσα και κυρίως πυροσβεστικά αεροπλάνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που πλέον έχουν φτάσει και έχουν κάψει μέχρι και σπίτια.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται λίγο μετά την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο οποίος περιγράφοντας την εικόνα των πύρινων μετώπων, σημείωνε πως στις περιοχές επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Αναφορικά με τα εναέρια όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης από αέρος επιχειρούν περιοδικά 33 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 ελικόπτερα και 16 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, πηγές της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν πως οι δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς τα εναέρια μέσα που επιχειρούν αριθμούν πλέον 34, ωστόσο η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς λόγω του μεγάλου μετώπου τα Canadair αναγκάζονται μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο προκειμένου να επιχειρούν στην πυρκαγιά ανάλογα την κατεύθυνση των ανέμων.

Αντίστοιχα σημειώνεται πως η κατάσταση επιδεινώνεται έτι περαιτέρω στην Πεντέλη, καθώς πρόκειται για αστικό τοπίο στο οποίο είναι δύσκολο να επιχειρήσουν Canadair καθώς τυχόν πολίτες που θα βρίσκονται στους δρόμους πολίτες κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τις ρίψεις τόνων νερού. Το έργο δυσκολεύει ακόμη παραπάνω από την ύπαρξη πυκνών καπνών οι οποίοι στερούν την ορατότητα στα εναέρια μέσα.

Πηγή: protothema.gr

Related post