Λειψυδρία και αυξημένη κατανάλωση οδηγούν σε εντάσεις για το νερό στην Ήπειρο

 Λειψυδρία και αυξημένη κατανάλωση οδηγούν σε εντάσεις για το νερό στην Ήπειρο

Το θέμα των διακοπών υδροδότησης είναι κυρίαρχο και στα δημοτικά συμβούλια όπου γίνονται αναφορές για κακή συντήρηση του δικτύου αλλά και για υδροκλοπές.

Οι Πρόεδροι  του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας – Φιλιππιάδας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Πρέβεζας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφεραν ότι  οι διακοπές νερού οφείλονται και στη μείωση της ροής από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου αλλά και στην κακή κατάσταση του αγωγού, τονίζοντας αμφότεροι ότι το σύστημα ύδρευσης της περιοχής είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή συλλογικότητες από τη Λευκάδα που δοκιμάζεται από τη λειψυδρία, κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ο Δήμος Πρέβεζας και η ΔΕΥΑ έγιναν αποδέκτες έγγραφης σύστασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας περί αποκατάστασης του προβλήματος υδροδότησης του νησιού παρέχοντας τις ποσότητες νερού που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας απαντώντας στη σύσταση της εισαγγελίας είπε ότι  «η ανάπτυξη ενός τόπου πρέπει να είναι λελογισμένη και επαρκώς σχεδιασμένη χωρίς να αφαιρεί το κοινωνικό αγαθό του νερού από τους πολίτες για τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες που αδιαμφησβήτητα υπερισχύουν». Από την πλευρά του ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  σχολίασε ότι η Λευκάδα διαβάλει συνεχώς τους φορείς της Πρέβεζας και ζήτησε την υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τέλος, ο δήμαρχος Πρέβεζας υπενθύμισε ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατασκευής νέου αγωγού που θα δώσει οριστικές λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Πηγή: ertnews.gr

Related post