Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν 4 γυναίκες για κλοπές σε βάρος τουριστών στον Λαγανά

 Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν 4 γυναίκες για κλοπές σε βάρος τουριστών στον Λαγανά

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 4 γυναίκες, Ρομά, ηλικίας από 22 έως 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, οι 4 γυναίκες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, καθώς από την έρευνά τους προέκυψε ότι λίγη ώρα πριν, σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά, προσέγγισαν διερχόμενους τουρίστες και με μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από αυτούς, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 179,50 ευρώ. Οι 4 συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Η μέθοδος της απασχόλησης με σκοπό την κλοπή είναι ευρέως διαδεδομένη στον Λαγανά, όπου φέρονται να αναπτύσσουν ανάλογη δράση γυναίκες αλλά και ανήλικα παιδιά, μεταμεσονύκτιες και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι γυναίκες και τα ανήλικα προσεγγίζουν τουρίστες, κυρίως μεθυσμένους, καθώς είναι πιο εύκολα θύματα. Κάποιες τους απασχολούν ενώ οι συνεργοί τους τους αποσπούν πορτοφόλια, τσαντάκια, κινητά και τιμαλφή και εξαφανίζονται.

Related post