Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση για αφαίρεση πανό από την κατάληψη στο Λόφο Καστέλι – Δύο συλλήψεις

 Χανιά: Αστυνομική επιχείρηση για αφαίρεση πανό από την κατάληψη στο Λόφο Καστέλι – Δύο συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση για την αφαίρεση πανό από τα τείχη, στο Λόφο Καστέλι, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκειά της, συνελήφθη μια νεαρή Χανιώτισσα, ενώ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που άμεσα πραγματοποιήθηκε έξω από το Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ομάδα αστυνομικών προχώρησε σε μια ακόμα σύλληψη νεαρού ατόμου. Οι συλληφθέντες, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούνται για απείθεια, βλάβη μνημείου (για τοποθέτηση πολιτικού πανό) και διέγερση του πλήθους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία της κατάληψης Rosa Nera, στην επιχείρηση, στην αυλή της κατάληψης, συμμετείχαν αστυνομικοί των ΤΑΕ και των ΟΠΚΕ, οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο, όπως τον χαρακτηρίζουν, τρόπο στην συλληφθείσα.

Όπως αναφέρεται, την ίδια μέρα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ διατήρησαν περίμετρο, ώστε η Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης να εκκενώσει το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Ιδρύματος,  στα Κουνουπιδιανά.

Στις δέκα το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, στην πλατεία της Σπλάντζιας. Την Παρασκευή, επίσης, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζεται «αντικατασταλτική» συγκέντρωση και πορεία, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πηγή: ertnews.gr

Related post