Σ. Φάμμελος: Η πληγή της Κύπρου παραμένει ανοιχτή για τον Ελληνισμό αλλά και για το διεθνές δίκαιο
«Η πληγή της Κύπρου παραμένει ανοιχτή όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά και για το διεθνές δίκαιο», αναφέρει σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την τραγική επέτειο των 50 ετών που συμπληρώνεται σήμερα από το διπλό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, με το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών και την παράνομη τουρκική εισβολή τον μαύρο Ιούλη του 1974.
Ακολούθως προσθέτει: «Μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διχοτομημένη και υπό κατοχή. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ούτε τους χιλιάδες νεκρούς, ούτε τους χιλιάδες αγνοούμενους, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Μισό αιώνα μετά», συνέχισε ο Σ. Φάμελλος, «έχοντας ως βάση το διαπραγματευτικό κεκτημένο του Κραν Μοντανά, η Κύπρος διεκδικεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε ότι «δεν είναι μια εύκολη στιγμή, καθώς ο Γιάννης Δραγασάκης έχει συνδεθεί με πολλές δεκαετίες σημαντικού πολιτικού έργου και με τη δημιουργία του Συνασπισμού».
Ανέφερε ακόμη: «Είχαμε παράλληλο δρόμο, δεν συμφωνώ όμως με την επιλογή αποχώρησης. Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέξαμε να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα και τη συντροφικότητα για να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία τις απαντήσεις που οφείλουμε. Επιλέγουμε να είμαστε εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλοι και όλες μαζί, στην προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αποτελέσει το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Αριστεράς το οποίο ζήτησε στην τοποθέτησή του ο Γ. Δραγασάκης ως αναγκαιότητα. Η συλλογικότητα και η σύνεση στην άσκηση πολιτικής είναι μία από τις αρχές που εμένα με δίδαξε η Αριστερά».