Επιστολή διαμαρτυρίας από το Επιμελητήριο Αργολίδας για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση

 Επιστολή διαμαρτυρίας από το Επιμελητήριο Αργολίδας για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος, για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στον υπουργό Ανάπτυξης.

Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι έχει καταστεί αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις εστίασης, μετά την απόφαση για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στο 24 % στην επιτόπια – σερβιριζόμενη κατανάλωση, κάθε είδους (καφέ, κακάο, τσαγιού, χαμομηλιού και λοιπών αφεψημάτων στις επιχειρήσεις εστίασης).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση και ότι όλο αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό (επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων), ενώ προκαλεί και μείωση της κατανάλωσης, αφού οι αυξήσεις μεταφέρονται στους πελάτες.

ο Επιμελητήριο Αργολίδας προσβλέπει σε άμεση επανεξέταση και ανάκληση της εν λόγω απόφασης με πάγιο αίτημα την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 13 % σ’ όλη την εστίαση, εξαιρουμένων των αλκοολούχων ποτών, έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις ”, καταλήγει η επιστολή του Φώτη Δαμούλου.

Related post