Βενεζουέλα: Προεκλογική εκδήλωση της αντιπολίτευσης παρά το κλείσιμο πολλών δρόμων από τις δυνάμεις ασφαλείας

 Βενεζουέλα: Προεκλογική εκδήλωση της αντιπολίτευσης παρά το κλείσιμο πολλών δρόμων από τις δυνάμεις ασφαλείας

Η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πραγματοποίησε αυτό το Σάββατο, στην πόλη της Βαλένθια, στην πολιτεία Carabobo, μια εκστρατεία που χαρακτήρισε «ιστορική» για την υποστήριξη του υποψηφίου της για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, Edmundo González Urrutia, παρά το κλείσιμο σε πολλές οδούς από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Αυτό που συνέβη εδώ είναι ιστορικό, μαγικό, ολόκληρη η πόλη της Βαλένθια έχει ξεχειλίσει. Γεμίσαμε το Cedeño (λεωφόρο) από άκρη σε άκρη, δεν είναι μόνο ο αριθμός των ανθρώπων, είναι η ενέργεια που είναι εδώ», ανέφερε η αντιπολιτευόμενη ηγέτης María Corina Machado, η οποία ηγήθηκε της δραστηριότητας μαζί με τον González Urrutia, τον σημαιοφόρο της Δημοκρατικής Ενωτικής Πλατφόρμας (PUD), του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου μπλοκ.

Από την κορυφή ενός φορτηγού, ο Machado χαιρέτησε τους χιλιάδες πολίτες που, με τα πόδια ή με μοτοσικλέτες, συνόδευαν την πομπή καθώς περνούσε από διάφορους δρόμους της πόλης μέχρι να φτάσει στο τελικό σημείο συγκέντρωσης, όπου χιλιάδες άλλοι Βενεζουελάνοι περίμεναν αντιπάλους.

Ο πρώην βουλευτής έχει επισημάνει τη μαζική προσηλυτιστική εκδήλωση -που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα της προθεσμίας που ορίστηκε για την προεκλογική εκστρατεία-, παρά το κλείσιμο των δρόμων από την αστυνομία και τις «απειλές» για τους αυτοκινητιστές.

Χιλιάδες οδηγοί μοτοσικλετών συμμετείχαν επίσης όπως συνηθίζεται στις δραστηριότητες αυτού του αντιπολιτευόμενου τομέα ορισμένοι από τους οποίους βοήθησαν να καθαριστούν οι δρόμοι γεμάτοι από πολίτες, για να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων.

«Έκλεισαν τους δρόμους, μπλόκαραν τα διόδια, απείλησαν μηχανοκίνητα οχήματα. Δεν μπορούν να το χειριστούν αυτό, είναι ασταμάτητο», είπε ο Machado, ο οποίος προηγουμένως κατήγγειλε άλλα “εμπόδια” που έβαλαν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον αυτοκινητόδρομο, στο δρόμο του προς τη Βαλένθια από το Καράκας.

Η EFE σημείωσε το κλείσιμο του περάσματος το οποίο προκάλεσε βαρύ κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα καθώς και την ανάπτυξη στελεχών από τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Μπολιβαρίας (FANB) στο δρόμο, οι οποίοι δικαιολόγησαν τον αποκλεισμό λόγω εργασιών συντήρησης στο δρόμο.

Στη Βαλένθια, η EFE επιβεβαίωσε επίσης το κλείσιμο αρκετών δρόμων από δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ άλλοι μπλοκαρίστηκαν από οχήματα από δημόσια ιδρύματα.

Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το PUD έχει μια «άψογη οργάνωση», κάλεσε τους Βενεζουελάνους να ψηφίσουν, να φροντίσουν τα εκλογικά κέντρα και να μετρήσουν τις ψήφους στις 28 Ιουλίου, όταν αυτός ο τομέας ελπίζει να βάλει τέλος στον Τσαβισμό, στην εξουσία από το 1999.

«Θα γιορτάσουμε τη νίκη», πρόσθεσε η αρχηγός, νικήτρια των προκριματικών του περασμένου Οκτώβρη, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να θέσει υποψηφιότητα για αυτές τις εκλογές λόγω πολιτικού αποκλεισμού που την εμποδίζει να έχει εκλεγμένο αξίωμα μέχρι το 2036.

Related post