Λαουτάρο Μαρτίνες: Από παγκόσμιος πρωταθλητής στην… πλάτη του Μέσι, ήρωας και λυτρωτής στο Copa America

 Λαουτάρο Μαρτίνες: Από παγκόσμιος πρωταθλητής στην… πλάτη του Μέσι, ήρωας και λυτρωτής στο Copa America

Ο επιθετικός που στο Μουντιάλ του 2022 δεν μπορούσε με τίποτα να βρει δίχτυα, έκτοτε αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και η δική του μεγάλη στιγμή ήρθε να το υπενθυμίσει.

Η Αργεντινή κατέκτησε το 16ο Copa America της ιστορίας της, δίνοντας συνέχεια στην “χρυσή” τετραετία που διανύει.

Αυτήν τη φορά, ο πρωταγωνιστής της στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος, Λιονέλ Μέσι. Αντίθετα, οι συμπαίκτες του πραγματοποίησαν μεγάλες υπερβάσεις.

Ακόμα περισσότερο από τον “κέρβερο”, όπως πάντα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ή τους “βράχους” Ρομέρο και Λισάντρο Μαρτίνεζ, αυτός που ξεχώρισε και δικαιούται την αναγνώριση είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Μοιάζει σαν το Μουντιάλ του 2022, που αποτέλεσε ταυτόχρονα το σπουδαιότερο επίτευγμά του σε ομαδικό επίπεδο, αλλά και μια από τις χειρότερες αγωνιστικές του στιγμές, να ήταν το εφαλτήριο για την απογείωσή του.

Την τελευταία διετία, ο Αργεντινός πυροβολεί ακατάπαυστα με την Ίντερ, με 45 γκολ σε δύο σεζόν στη Serie A, έναν τελικό Champions League και έναν τίτλο πρωταθλήματος.

Το Copa America ήρθε για να φέρει τη λύτρωση και σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας, καθώς ο Λαουτάρο, όχι μόνο βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ με 5 γκολ, αλλά πέτυχε ένα με πολύ μεγαλύτερη αξία από όλα τα υπόλοιπα, το “χρυσό” τέρμα που χάρισε την Αργεντινή το τρόπαιο.

Σε ηλικία 26 ετών, έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό παλμαρέ τίτλων, έχει πετύχει 129 γκολ με τη φανέλα της Ίντερ και άλλα 28 με την “Αλμπισελέστε”, και πλέον εδραιώνει για τα καλά το στάτους του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πηγή: ertsports.gr

Related post