Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης: Μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται 4 χωριά

 Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης: Μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται 4 χωριά

Συναγερμός στην πυροσβεστική Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Ακριά Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ήδη δόθηκε εντολή στους κατοίκους 4 χωριών να τα κατευθυνθούν προς Ασήμι. Συγκερκιμένα πρόκεται για τα Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μόρια και Ατσιπάδες.

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο, που αυτήν την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, με διάσπαρτες εστίες, ενοπίζεται στην περιοχή Άνω Ακριά του Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τρία ελικόπτερα. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση. Λίγο μετά τις 17:30 εστάλη στους κατοίκους μήνυμα του «112» που τους καλούσε να απομακρυνθούν από τις περιοχές Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου και να κατευθυνθούν προς Ασήμι.

Νωρίτερα, είχε σταλεί προειδοποιητικό 112 προς τους πολίτες έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες φωτιές, στην περιοχή Καλλιρόη στο Κιλκίς η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει αγροτοδασική έκταση με 50 πυροσβέστες, 15 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να επιχειρούν στην περιοχή.

Σην περιοχή Οχθιά στην Αιτωλοακαρνανία η φωτιά οριοθετήθηκε αργότερα το απόγευμα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα, ενώ ρίψεις γίνονταν από δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στα Ιωάννινα, στην περιοχή Σερζιανά, η φωτιά είναι επίσης οριοθετημένη. Δεν απειλήθηκαν κατοικίες, ενώ έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πέντε αεροσκάφη.

Οριοθετήθηκε ακόμη το μέτωπο και στην Κέρκυρα, στην περιοχή Κουλούρα. Επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε αεροσκάφη.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Σουφλί όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά, σε δύσβατη μάλιστα έκταση. Στο σημείο επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Τζια, όπου εντοπίζονταν νωρίτερα διάσπαρτες εστιες, κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου και πέντε οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν ρίψεις δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ εστάλη το μεσημέρι μήνυμα από το 112, μέσω του οποίου ζητήθηκε από τους κατοίκους της Λυγιάς να απομακρυνθούν προς Πήσσες.

Related post