Εννέα νεκροί σε επίθεση έξω από καφετέρια στη Σομαλία κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2024

 Εννέα νεκροί σε επίθεση έξω από καφετέρια στη Σομαλία κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2024

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά σε ένα κατάμεστο καφέ-εστιατόριο, λόγω της μετάδοσης του τελικού του Euro 2024, σύμφωνα με νέα εκτίμηση, σήμερα (15/7) στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) από πηγές ασφαλείας.

«Επιβεβαιώσαμε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στην έκρηξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Γιουσούφ, αξιωματούχος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας.

«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έξω από το κτίριο και στον κεντρικό δρόμο, συμπεριλαμβανομένων οδηγών οχημάτων που περνούσαν στην περιοχή, και άλλα τέσσερα άτομα μέσα στο καφέ-εστιατόριο», είπε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Σαλάντ.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν μια τεράστια φλόγα και νέφη καπνού να υψώνονται στον νυχτερινό ουρανό. Η έκρηξη κατέστρεψε αυτό το δημοφιλές καφέ στο κέντρο της πόλης.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα μπροστά από το εστιατόριο Top Coffee», διαβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής (14/7) το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων «Sonna».

Related post