Άτοκα δάνεια για τους νέους ζητά ο δήμαρχος Καστελλορίζου

 Άτοκα δάνεια για τους νέους ζητά ο δήμαρχος Καστελλορίζου

Οικονομικά κίνητρα στους νέους που επιθυμούν να παραμείνουν στο Καστελλόριζο, ζητά -με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών- ο δήμαρχος, Νίκος Ασβέστης.

Προτείνει δε τη δυνατότητα λήψης άτοκων δάνειων, 220.000 ευρώ, για την επισκευή κατοικιών.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ο δήμος μας κατοικείται από μόλις 584 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων στρατεύσιμων, αλλοδαπών, Σωμάτων Ασφαλείας. Η πλειονότητα των μόνιμων κατοίκων δεν ξεπερνάει τους 200 ανθρώπους, κατά τη χειμερινή περίοδο και αποτελείται κυρίως από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Επιπλέον, η νεότερη πληθυσμιακή ομάδα ανέρχεται σε πολύ μικρότερο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Για τον λόγο αυτό, επιθυμούμε να παρέχουμε ένα οικονομικό κίνητρο σε νέους έως 39 ετών για την παραμονή τους στο νησί και την αποφυγή εγκατάλειψής του από τους μόνιμους κατοίκους, με απώτερο σκοπό τη μελλοντική ανάπτυξη αυτού.

Συγκεκριμένα, επιθυμούμε οι νεότερες πληθυσμιακές ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άτοκο δάνειο, ύψους 220.000,00€, για την ανοικοδόμηση του νησιού, καθότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι δεν υπάρχουν παλαιά κτήρια προς πώληση και τα περισσότερα είναι νεόδμητα, με μεγάλο κόστος κατασκευής, λόγω των υπέρογκων τιμών των μεταφορικών αλλά και των υλικών».

Related post