Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Βίντεο δείχνει πολίτες να έχουν εντοπίσει τον δράστη σε σκεπή πριν πυροβολήσει

 Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Βίντεο δείχνει πολίτες να έχουν εντοπίσει τον δράστη σε σκεπή πριν πυροβολήσει

Νέο βίντεο από τις στιγμές πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε στη δημοσιότητα. Σε αυτό φαίνονται πολίτες να έχουν εντοπίσει τον 20χρονο Τόμας Κρουκς πάνω στη σκεπή από την οποία πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Ακούγονται να λένε μεταξύ άλλων «ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει», «εκεί είναι», «αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή».

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών τέσσερις ομάδες ελεύθερων σκοπευτών κάλυπταν τη συγκέντρωση. Μάλιστα αστυνομικός φέρεται να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο, ακριβώς πριν εκείνος ανοίξει πυρ.

 

Ο δημοσιογράφος του News Now, Έβαν Λάμπερτ ανέφερε «ο αστυνομικός ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου και ο ύποπτος τον σημάδεψε με το τουφέκι. O αστυνομικός φέρεται να υποχώρησε, δίνοντας στον ύποπτο την ευκαιρία να ανοίξει πυρ με την καραμπίνα του κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».

Η απόπειρα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κατέδειξε σοβαρά κενά στη φύλαξη πολιτικών προσώπων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει δρομολογήσει έρευνα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται στο χώρο του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι -όπου βρίσκεται ήδη ο Τραμπ- αλλά και στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας Μπάιντεν. Την επίθεση καταδίκασαν Αμερικανοί πρώην Πρόεδροι και Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Δεν πρέπει επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα», είπε σε διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό ο Τζό Μπάιντεν. Δεν είμαστε εχθροί, είναι ώρα να ηρεμήσουν τα πράγματα και όλοι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τραμπ: Ζω από θαύμα- Η κίνηση που μου έσωσε τη ζωή

«Κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο Ντόναλντ Τράμπ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας. Αποκάλυψε πώς στρέφοντας το κεφάλι του μακριά από το πλήθος για να κοιτάξει μια οθόνη προβολών, μπορεί να του έσωσε τη ζωή στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και πώς ήθελε να συνεχίσει να μιλάει αφότου ο ένοπλος Τόμας Μάθιου Κρουκς τον χτύπησε στο δεξί αυτί. Ήταν «μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», πρόσθεσε μιλώντας στη New York Post.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα, φορά έναν λευκό επίδεσμο στο δεξί αφτί του, στο σημείο όπου τον διαπέρασε η σφαίρα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας. Από τα πυρά του σκοτώθηκε ένας παριστάμενος στην προεκλογική συγκέντρωση και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμη δύο.

«Από τύχη ή με τη βοήθεια του Θεού, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν με τη βοήθεια του Θεού, είμαι ακόμη εδώ», τόνισε ο Τραμπ.

Εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος ευχαρίστησε τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) που εξουδετέρωσαν τον δράστη. «Τον σκότωσαν με μία σφαίρα ανάμεσα στα μάτια», εξήγησε. «Έκαναν φανταστική δουλειά». «Είναι σουρεαλιστικό για όλους εμάς».

Φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ, με αίματα στο πρόσωπο, να υψώνει τη γροθιά του σε ένδειξη πείσματος προς το πλήθος την ώρα που τον απομακρύνει η Μυστική Υπηρεσία έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Πολλοί λένε ότι αυτή είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», υπογράμμισε ο ίδιος. «Έχουν δίκιο και δεν είμαι νεκρός. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική φωτογραφία».

Μετά την απόπειρα κατά της ζωής του ο Τραμπ δήλωσε ότι ξανάγραψε την ομιλία που είχε ετοιμάσει για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε ότι «είχα ετοιμάσει μια εξαιρετικά σκληρή ομιλία» για «τη φρικτή κυβέρνηση Μπάιντεν», αλλά την άλλαξε προτιμώντας να εκφωνήσει έναν λόγο ο οποίος, όπως δήλωσε, ελπίζει «να ενώσει τη χώρα». «Όμως δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό. Οι άνθρωποι είναι πολύ διχασμένοι».

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του Τόμας Μάθιου Κρουκς, ενήργησε μόνος του, ενώ δεν είχε ιστορικό ψυχικής υγείας. Οι Αρχές ερευνούν τις ηλεκτρονικές συσκευές του αλλά και τον ύποπτο μηχανισμό που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του.

« Το διερευνούμε ως απόπειρα δολοφονίας, αλλά και ως πιθανή εγχώρια τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αντιτρομοκρατικής του FBI, Ρόμπερτ Ουέλς.

Συμμαθητές του από το σχολείο κάνουν λόγο για ένα μοναχικό άτομo που δεχόταν συχνά μπούλινγκ: «ένα παιδί που ήταν πάντα μόνο του, δεχόταν συνέχεια εκφοβισμό, κάθε μέρα. Ήταν περιθωριοποιημένος».

Related post