Η προφητεία της ρετρό φανέλας οδηγός της Ισπανίας προς την κορυφή της Ευρώπης

 Η προφητεία της ρετρό φανέλας οδηγός της Ισπανίας προς την κορυφή της Ευρώπης

ν είστε οπαδοί της εθνικής Ισπανίας, θα έχετε παρατηρήσει μια περίεργη λεπτομέρεια: τη ρετρό φανέλα που φορούν οι Ισπανοί παίκτες πριν αλλά και μετά τους αγώνες.

Από την έναρξη του Euro 2024, οι ποδοσφαιριστές της “La Roja” επανέφεραν στη μόδα μια φανέλα από τη δεκαετία του ’90, η οποία έχει γίνει ένα κομμάτι που έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλη τη χώρα.

Η ρετρό φανέλα είναι αυτή που φορούσαν οι Ισπανοί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996, ένα τουρνουά που συνδέεται στενά με τον σημερινό τελικό (14/7, 22:00, ΕΡΤ1).

Μια φανέλα με εκκρεμότητες κόντρα στην Αγγλία

Η ισπανική ομάδα έφτασε στο EURO 1996 με πολλές προσδοκίες και ονόματα “βαριά”, όπως αυτά των Φερνάντο Ιέρο, Αντόνι Θουμπιθαρρέτα, Χουάν Αντόνιο Πίτσι, Χοσέ Αμαβίσκα, Λουίς Ενρίκε και Τζούλεν Γκερέρο.

Οι παίκτες του Χαβιέρ Κλεμέντε προκρίθηκαν στους “16” αήττητοι από τη φάση των ομίλων, έχοντας δύο ισοπαλίες και μια νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Ρουμανία του Γκεόργκε Χάτζι (2-1).

Γαλλία: 7 βαθμοί
ΙΣΠΑΝΙΑ : 5 βαθμοί
Βουλγαρία : 4 βαθμοί
Ρουμανία : 0 βαθμοί
Οι προημιτελικοί έβγαλαν… ντέρμπι: Αγγλία. Τα “Τρία Λιοντάρια” μπήκαν σε αυτό το τουρνουά ως οικοδεσπότες και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού.

Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα κατάμεστο Γουέμπλεϊ και παρά τις διάφορες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση (0-0).

Τελικά, τα άστοχα πέναλτι των Φερνάντο Ιέρο και Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ στη “ρώσικη ρουλέτα” έκοψαν τον δρόμο προς τα ημιτελικά για την Ισπανία, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα μιας ομάδας που ήταν καλύτερη από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Έτσι, η μοίρα ήταν πολύ ιδιότροπη και ήθελε η φανέλα που φορούσαν οι παίκτες της “La Roja” το 1996 να πάρει τη δική της ιδιαίτερη εκδίκηση στον τελικό του Βερολίνου (14/7, 22:00, ΕΡΤ1).

Γιατί οι παίκτες φορούν αυτή τη ρετρό φανέλα;

Πολλοί αναρωτιούνται: Γιατί όλοι οι παίκτες της Ισπανίας φορούν τη φανέλα του Euro 1996;

Είναι ένα περίεργο γεγονός, καθώς δεν πρόκειται για μια ειδική έκδοση για τον εορτασμό μιας επετείου, ούτε για μια φανέλα με την οποία η Ισπανία κατέκτησε κάποιον τίτλο. Ωστόσο, η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απ’ ό,τι φαίνεται.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο κατασκευαστής και επίσημος χορηγός της εθνικής ομάδας της Ισπανίας αποφάσισε να επαναφέρει αυτή τη φανέλα για το EURO 2024. Η ισπανική ομάδα δεν είναι η μόνη που απολαμβάνει αυτή τη ρετρό συλλογή στο τουρνουά, καθώς μια άλλη από τις ομάδες που έκανε τον κόσμο να μιλάει για τα ρούχα της ήταν η οικοδέσποινα Γερμανία. Όπως η “La Roja”, έτσι και οι οικοδεσπότες έφεραν… πίσω ρούχα από τη δεκαετία του 1990. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται σαν μια πολύ επιτυχημένη εμπορική απόφαση, καθώς έχει προκαλέσει πραγματική αναστάτωση σε όλους τους οπαδούς που είναι συλλέκτες ποδοσφαιρικών ενδυμάτων.

Οι παίκτες έχουν φορέσει αυτά τα ρούχα καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά: συνεντεύξεις Τύπου, μικτή ζώνη ή στιγμές πριν από τους αγώνες.

Φαίνεται ότι αυτή η φανέλα είναι πολύ δημοφιλής στα αποδυτήρια του Λουίς ντε λα Φουέντε και θεωρείται… φυλαχτό για να κερδίσει το EURO και να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό από την Αγγλία στο EURO του 1996.

Πηγή: ertnews.gr

Related post