Παρίσι: Πώς το Ολυμπιακό χωριό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου

 Παρίσι: Πώς το Ολυμπιακό χωριό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Το να ταΐσεις 15.000 διεθνείς αθλητές από 208 διαφορετικές χώρες είναι μια δύσκολη αποστολή. 200 μάγειρες είναι έτοιμοι να ετοιμάσουν περισσότερα από 40.000 γεύματα κάθε μέρα, τόσο στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού όσο και σε 14 άλλα σημεία της πόλης. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, θα σερβιριστούν πάνω από 13 εκατομμύρια γεύματα, το ισοδύναμο της ποσότητας φαγητού που παρέχεται σε 10 Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου.

Το συγκρότημα κινηματογραφικών στούντιο Cité du Cinéma στο Saint-Denis, στα προάστια του Παρισιού, θα είναι το κέντρο αυτού του γαστρονομικού εγχειρήματος. Εδώ, οι αθλητές θα μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις από την γαλλική, ασιατική, αφρο-καραϊβική και παγκόσμια κουζίνα, με 500 διαφορετικές συνταγές που καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Τα μενού προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την πρώην Γαλλίδα ιστιοπλόο και χάλκινη Ολυμπιονίκη Hélène Defrance (πλέον είναι διατροφολόγος), η οποία με την εμπειρία της βοήθησε, ώστε να υπάρξει «ένα συνολικά ευχάριστο, θρεπτικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί οποιοδήποτε είδος πελάτη» όπως είπε. Έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των συστατικών, αλλά και στις γεύσεις και την αισθητική απήχηση των συνταγών.

Το ένα τέταρτο όλων των συστατικών θα προέρχεται από ακτίνα 250 χιλιομέτρων από το Παρίσι και το 20% θα είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Όλο το κρέας, το γάλα και τα αυγά θα είναι από τη Γαλλία, και το ένα τρίτο του φαγητού θα είναι φυτικής προέλευσης. 150 «συντριβάνια» με νερά, χυμούς και αναψυκτικά έχουν εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό και μόνο επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα και σκεύη θα προσφέρονται. «Οι δεσμεύσεις μας για κοινωνική και περιβαλλοντική πρόοδο θα διασφαλίσουν ότι θα βοηθήσουμε το Παρίσι να επιτύχει την σημαντική πρόκληση της διοργάνωσης των πιο βιώσιμων Αγώνων, δήλωσε η Nathalie Bellon-Szabo, Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sodexo Live!, η οποία είναι η επίσημη συνεργάτιδα του Ολυμπιακού Χωριού.

Με όλα τα μάτια στραμμένα στο Παρίσι, η γαλλική γαστρονομία είναι έτοιμη να λάμψει. Η Sodexo Live! συνεργάστηκε με τους διάσημους σεφ Amandine Chaignot, Alexandre Mazzia και Akrame Benallal, καθένας από τους οποίους έχει αναπτύξει ένα χαρακτηριστικό πιάτο που παντρεύει το καλύτερο της γαλλικής παράδοσης και των τοπικών συστατικών με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες των κορυφαίων αθλητών του κόσμου.

Για να τηρηθεί η υπόσχεση, οι σεφ θα έχουν επίσης βοήθεια από τον Charles Guilloy, Εκτελεστικό Σεφ του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Χωριού κατά τη διάρκεια των Αγώνων. «Θα είμαστε λίγο σαν αθλητές,» είπε ο Guilloy για τη δουλειά του. «Είναι ο δικός μου τρόπος συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Related post