Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Απολογία του 44χρονου ενώπιον της δικαιοσύνης- Συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς

 Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Απολογία του 44χρονου ενώπιον της δικαιοσύνης- Συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς

Εξηγήσεις για τα ευρήματα των ερευνών που τον εμπλέκουν ως φυσικό αυτουργό στην εκτέλεση του 53χρονου τοπογράφου στο ψυχικό, καλείται να δώσει ο 44χρονος συλληφθείς ο οποίος το πρωί πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων.

Η υπόθεση του 44χρονου συλληφθέντα, που φέρεται να είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου του 53χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Ο κατηγορούμενος απολογείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ μέχρι τώρα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, τηρώντας αρνητική στάση απέναντι στις κατηγορίες.

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τους ηθικούς αυτουργούς και πιθανώς άλλους συνεργούς στην υπόθεση. Η έρευνα έχει διευρυνθεί, ιδίως μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις βαριάς εγκληματικότητας και να ερευνηθούν σε βάθος οι εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά όπως η Μύκονος.

Οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες και στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ η έρευνα επικεντρώνεται και σε εγκληματικές οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για δολοφονίες, εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες, δίνοντας έμφαση στη σημασία της διαλεύκανσης των υποθέσεων και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Η έρευνα στη Μύκονο και τα υπόλοιπα νησιά συνεχίζεται εντατικά, με στόχο να αποκαλυφθούν οι εγκληματικές δραστηριότητες και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. «Οι εισαγγελείς και η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους» επισήμανε ο υπουργός.

 

Related post