Π. Φασούλας: Έκλαψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γιατί ένιωσε ότι έπαιζε για ένα έθνος

 Π. Φασούλας: Έκλαψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γιατί ένιωσε ότι έπαιζε για ένα έθνος

Για την πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «ZOIGR» με την Χριστίνα Βίδου, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Παναγιώτης Φασούλας, καλαθοσφαιριστής.

Όπως και υπογράμμισε στη δημοσιογράφο «θεωρώ ότι όχι μόνο ήταν επιτυχία αλλά και όπως πολύ καλά το περιγράψατε, ότι είδατε παίκτες να παίζουν ένας για τον άλλον, για την ομάδα και όχι για την ατομική διάκριση που προφανώς υπάρχει, κάτι που δεν φάνηκε πίσω από κανέναν παίκτη. Ήταν ένα τέλειο άθλημα απ’ όλα τα παιδιά, οι παίκτες έπαιξαν καταπληκτικά όλοι και κατάφεραν να πάνε την Εθνική ομάδα-που της αξίζει κάθε φορά-για τρίτη ή τέταρτη φορά νομίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσουν μια διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου έτσι κι αλλιώς».

Εν συνεχεία πρόσθεσε «Το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Και μιλάω γενικά και όχι μόνο για το μπάσκετ. Και αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε γιατί οι μεγάλες προσωπικότητες έχουν θέση σε αυτό το χώρο και γιατί μπορούν να πετύχουν όταν δουλεύουν με την ομάδα που δουλεύει. Ο ίδιος έβαλε τους παίκτες να παίξουν ομαδικά για ένα μεγάλο πράγμα, για κάτι το οποίο είναι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους που είναι η επιτυχία της εθνικής ομάδας. Δεν είναι πραγματικό αυτό, αλλά οι παίκτες είναι σε ομάδες, πληρώνονται για το κάνουν. Όχι στην Εθνική Ελλάδος. Στην Εθνική Ελλάδος παίζουν για το όνομά τους, για την τιμή του να κάνω κάτι για την πατρίδα κλπ. Αυτά είναι τα σημαντικά και νομίζω ότι τα τήρησε και ο Βασίλης και για αυτό και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Τέλος, αναφερόμενος στη συγκίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανέφερε χαρακτηριστικά το εξής «Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει επάγγελμα αθλητής. Γίνεσαι αθλητής και διακρίνεσαι όχι γιατί πιστεύεις σε κάποια επαγγελματική αποκατάσταση (…). Το πάθος και η ένταση του αγώνα είναι η ίδια, είτε παίζεις στο Γ’ τοπικό στην Αθήνα, είτε σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένιωσε εκείνη την στιγμή ότι έπαιξε μπάσκετ για μια εθνική υπόθεση (…). Αυτό είναι το μπάσκετ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ο κόσμος χειροκροτάει κι αυτό το συνειδητοποιεί ο Γιάννης, όπως και κάθε άλλος παίκτης της ομάδας και γι’ αυτό συγκινείται. Θέλω να σας πω δηλαδή, ότι ελάτε και εσείς τώρα να μας δώσουν από 8 δισεκατομμύρια ευρώ να πάμε να τρέξουν 100 μέτρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν γίνεται…».

 

Related post