Κι όμως υπάρχουν! Αυτά είναι τα 5+1 SUV που παίρνεις με τιμή μικρού

 Κι όμως υπάρχουν! Αυτά είναι τα 5+1 SUV που παίρνεις με τιμή μικρού

Έχουμε συγκεντρώσει τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις της ελληνικής αγοράς, για όσους θέλουν το επόμενό τους αυτοκίνητο να είναι της κατηγορίας SUV αλλά ιδανικά θα ήθελαν να μείνουν κάτω από το “ψυχολογικό όριο” των 20.000 ευρώ. Με δεδομένη την έλευση νέων και πολύ εντυπωσιακών μοντέλων που, ο εξηλεκτρισμός των οποίων όμως δίνει τιμολογιακή “ώθηση” και οικονομικά “ξεφεύγουν”, οι προτάσεις που αλφαβητικά παρουσιάζουμε πιο κάτω, έχουν κάτι να πουν σε όσους θέλουν καινούργιο αυτοκίνητο με τονισμένα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε “περιπέτεια”.

Dacia Sandero Strepway- Από 17.740 ευρώ

Είναι μια απόλυτα αξιόλογη entry level εκδοχή μοντέλου με SUV χαρακτηριστικά, αυξημένες ικανότητες, καλό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας αλλά και μια τιμή που από μόνη της μπορεί να φέρει κόσμο στις εκθέσεις της Dacia. Το Sandero Stepway με την εντυπωσιακή του εμφάνιση η οποία τονίζεται από τη νέα φωτιστική υπογραφή LED και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος αναδεικνύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Το Sandero Stepway στη έκδοση Essential Tce 90, με τον ικανό turbo κινητήρα του 1,0 λίτρου που αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, εξασφαλίζει χάρη και στην ύπαρξη του χειροκίνητου κιβωτίου των 6 σχέσεων, ικανοποιητικές επιδόσεις για κάθε διαδρομή. Παραπάνω από ικανοποιητικοί είναι και οι χώροι που προσφέρει, που μπορούν να καλύψουν ακόμα και οικογενειακές μετακινήσεις. Για να μην υπάρχουν απορίες, είναι το “+1” του τίτλου, μια και τα χαρακτηριστικά του το φέρνουν πιο κοντά στα crossover αλλά βάσει των διαστάσεών του, μπορεί να κερδίσει στα σημεία και κάποιο B-SUV στη συνήδειση του υποψήφιου αγοραστή.

MG ZS- Από 18.950 ευρώ

Από άποψη μεγέθους, είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της 6άδας και κατά συνέπεια, αυτό που θα κερδίσει την προσοχή όλων όσοι θέτουν ως προτεραιότητα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το MG ZS είναι ένα πολύ καλά κατασκευασμένο μοντέλο, το οποίο προσφέρει ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την τιμή του. Τα υλικά της καμπίνας είναι ιδιαίτερα “πειστικά” για την αντοχή του στο χρόνο.

Κάτω από το εμπρός καπό, η εισαγωγική έκδοση του μοντέλου έχει ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1,5 λίτρων που αποδίδει 106 ίππους. Μπορεί να μην είναι αυτό που θα λέγαμε πως “βάζει φωτιά” στο δρόμο με τις επιδόσεις του αλλά στον οδηγό του προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική επάρκεια για ασφαλή ταξίδια με περιορισμένη ανάγκη για καύσιμο. Εξοπλιστικά, το MG ZS είναι πλήρες, ακόμα και από τη βασική του έκδοση και ως τέτοιο, “περνάει το πάσο” των αξιόλογων προτάσεων της κατηγορίας.

Seat Arona- Aπό 19.440 ευρώ

Το Arona είναι κατ’ επανάληψη παρουσιασμένο ως “έξυπνη επιλογή” στη συγκεκριμένη κατηγορία και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Επωφελείται από την προηγμένη τεχνολογία του Ομίλου VW σε όλα τα πεδία που αυτό έχει σημασία, προσφέροντας ένα άκρως δελεαστικό πακέτο για απόκτηση νέου αυτοκινήτου με περιορισμένο budget.

Με τον EcoTSI τρικύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου, το Arona θέτει στη διάθεση του οδηγού του 110 ίππους με πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και ιδιαίτερα πολιτισμένο προφίλ. Ο εξοπλισμός του στη βασική έκδοση, περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς τηρουμένων των αναλογιών, συνθέτοντας ένα εξαιρετικά πλήρες σύνολο για μακροχρόνια συμβίωση είτε πρόκειται για “οικογενειακή” επιλογή, είτε για εκείνη του νέου οδηγού που θέλει να έχει “ένα για όλα” αυτοκίνητο.

Skoda Kamiq- Από 19.900 ευρώ

Η πρόταση της Skoda στην κατηγορία, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, έχουν μπροστά τους ένα μοντέλο που προσφέρει χαρακτηριστικά μεγαλύτερου αυτοκινήτου σε ότι έχει να κάνει με την οδική του συμπεριφορά αλλά και μια ιδιαίτερα εκτιμητέα πληρότητα σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Όπως και στην περίπτωση του Seat Arona, έτσι και εδώ, συναντάμε τον EcoTSI τρικύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου κάτω από το εμπρός καπό. Ομοίως, η απόδοση είναι 110 ίπποι χάρη στους οποίους ο οδηγός του Kamiq απολαμβάνει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ικανοποιητικών επιδόσεων, με πολύ καλή αποδοτικότητα και περιορισμένες απαιτήσεις σε καύσιμο.

Suzuki Vitara- Aπό 20.580 ευρώ

Για όσους η “εκτός δρόμου” προέκταση του χαρακτήρα των αυτοκινήτων που έχουμε εδώ, είναι ψηλά στις προτεραιότητές τους, δεν μπορούν να αγνοήσουν τη βαριά ιστορία του μοντέλου που έχει “χτίσει” με τα χρόνια τη φήμη του “άθραυστου” υπό κάθε έννοιά. Η μνημειώδης αξιοπιστία των μοντέλων της Suzuki, αποκτά ειδικό βάρος εδώ, που από τον crossover χαρακτήρα του προσθιοκίνητου Vitara, προκύπτει άνεση στην αντιμετώπιση χωματόδρομων και λοιπών “κακουχιών”.

Αρκετή διαφορά κάνει και το μηχανικό σύνολο που αναλαμβάνει την κίνηση του μοντέλου της Suzuki μια και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 1.400άρι μοτέρ που αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής. Αυτά τα δεδομένα καθιστούν ακόμα πιο ικανό το αειθαλές Vitara του οποίου η πρόσφατη ανανέωση έχει ωφελήσει σημαντικά και την εικόνα του, κάνοντάς την ιδιαίτερα σύγχρονη.

Toyota Aygo X- Από 16.270 ευρώ

Θα ήταν mega παράλειψη αν το Aygo X, το μικρότερο crossover της σχετικής γκάμας που διαθέτει η Toyota, έλειπε από τη συγκεκριμένη λίστα. Με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του να τονίζεται από τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του αμαξώματος και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το Aygo X είναι η πρόταση που “κουμπώνει” στο θέμα μας, από το ολιγομελές “club” των μοντέλων του A-Segment.

Ο χιλιάρης κινητήρας του συνδυάζεται με ένα πολύ καλά κλιμακωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει συνδυαστικά πολύ καλή αίσθηση ισχύος στον οδηγό του, που δεν θα αισθανθεί σε καμία περίπτωση “ξεκρέμαστος”. Είναι ένα αστικού χαρακτήρα μοντέλο και ως τέτοιο, δεν μπορεί να τεθεί σε καμία σύγκριση με τις υπόλοιπες προτάσεις του συγκεκριμένου αφιερώματος, μια και από το μέγεθός του και μόνο, προσδιορίζει με αρκετή ακρίβεια το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Πηγή: Sport24.gr

Related post