Καρολάιν Φεμ: Η ΕΕ είναι πρωτοπόρος στη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων
Αν και οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που υιοθέτησαν ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρωτοπόρος στη ρύθμιση των stable coins με τον νέο κανονισμό για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με την Καρολάιν Φεμ, Επίτροπο της Επιτροπής Εποπτείας της Αγοράς Παραγώγων CFTC.
Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο ertnews και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, επισημαίνει ότι η ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να εξαρτάται από το αν ορίζονται ως ιδιωτικό ή δημόσιο χρήμα ή αν αποτελούν ένα διαφορετικό χρηματοπιστωτικό μέσο.
Νέες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου μια οφειλή προς το Δημόσιο να χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτη είσπραξης, προβλέπει νέα απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρέη διαγράφονται.
Στο 12,1% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2024, αυξημένη κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 4.173.000 άτομα παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση κατά 1,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 574.130 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 17,5% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2023 και αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.278.162, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού.
Αναφορικά με τους βασικούς λόγους που οι άνεργοι σταμάτησαν να εργάζονται είναι είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε, ποσοστό 35,9%, είτε γιατί σε ποσοστό 14,5% απολύθηκαν, ενώ το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν ανέρχεται στο 22,9%.