Πρόγνωση καιρού: Πολλές οι μπόρες στα ορεινά – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο

 Πρόγνωση καιρού: Πολλές οι μπόρες στα ορεινά – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο

Γενικευμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά προβλέπεται κυρίως το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι έρχονται πλήρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες από το Σαββατοκύριακο και μετά, με κορύφωση της ζέστης και πολλά 35άρια τη νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες το πρωί στα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια, με πιθανές όμως μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, πιθανώς και στο Ιόνιο, με ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Related post