Χρηστίδης: Η επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια ή υποδηλώνει την πλήρη ανικανότητά του ή επιδιώκει να κοροϊδέψει πάλι τον ελληνικό λαό
Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 ανέδειξε το ζήτημα της ακρίβειας και της δυσκολίας που έχουν οι πολίτες να ανταποκριθούν σε βασικές καθημερινές ανάγκες.
«Μπαίνει ο κόσμος στο σούπερ μάρκετ για να πληρώσει και βγαίνει μετρώντας πόσες μέρες έχουν μείνει μέχρι το τέλος του μήνα. Βλέπει έναν πληθωρισμό ο οποίος του παίρνει το εισόδημα, βλέπει τους συνταξιούχους στις 17 του μήνα να μην έχουν χρήματα. Όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία αφορούν τον κ. Μητσοτάκη τα τελευταία πέντε χρόνια», δήλωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ως… μεγάλο μέτρο επίλυσης των προβλημάτων.
«Είναι καινούργιο εύρημα. Συγκλονιστικό το μέτρο αυτό, το οποίο ή υποδηλώνει την πλήρη ανικανότητά του ή επιδιώκει να κοροϊδέψει ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. Και στα δύο ο ελληνικός λαός έχει μια τεράστια δύναμη στα χέρια του να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα καθώς κάθε μέρα που περνάει διαμορφώνονται πολύ δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας».
Ο Παύλος Χρηστίδης εστίασε στο ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης, ζήτημα που τέθηκε και στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, αλλά η στασιμότητα Μητσοτάκη.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έβαλε, ακόμη, στο τραπέζι τα ζητήματα που αντίκρυσε τις προηγούμενες ημέρες που βρέθηκε στη Θράκη, τον Έβρο και τη Ροδόπη, τονίζοντας την ανάγκη η πολιτεία να στρέψει την προσοχή της και σε αυτές τις περιοχές.
«Να ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας για αυτά τα οποία εξελίσσονται στην ακριτική Ελλάδα. Οι Έλληνες ξεριζώνονται από το Διδυμότειχο, από το Σουφλί, από την Ορεστιάδα γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν στην περιοχή. Και την ίδια ώρα οι γειτονικές χώρες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας αναπτύσσονται με πολύ μεγάλους ρυθμούς», κατέληξε.