Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ένα βήμα πριν τον τελικό στην “Αγία Σοφία” αναλύουμε το προφίλ της αγγλικής ομάδας

 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ένα βήμα πριν τον τελικό στην “Αγία Σοφία” αναλύουμε το προφίλ της αγγλικής ομάδας

ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ Τ. ΤΕΡΓΙΑΚΗ

Το τελευταίο εμπόδιο που χωρίζει τους «ερυθρόλευκους» από τον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου στην ΟΠΑΠ Arena ακούει στο όνομα Άστον Βίλα. Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία ο Ολυμπιακός έρχεται αντιμέτωπος με ακόμα ένα μεγαθήριο της Ευρώπης. η Αξία του ρόστερ της αγγλικης ομαδας βάσει Transfermarkt ειναι 646.200.000 ευρώ εναντι 110 εκ. ευρω του ολυμπιακου.

Η ιστορία του αγγλικού συλλόγου στην Ευρώπη είναι μεγαλη. Μια κατάκτηση κυπέλλου πρωταθλητριών, ένα Σούπερ Καπ το 1982 και 2 κατακτήσεις Ιντερτότο το 2001 και 2008 συνοδεύουν την ομάδα του Μπέρμιγχαμ. Στην Αγγλια έχει κατακτήσει 7 φορές το πρωτάθλημα κι άλλες τόσες το Κύπελλο Αγγλίας, καθώς επίσης και 5 φορές το Λιγκ Καπ. Έχοντας τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο από τον Νοέμβριο του 2022 η Βίλα πέρυσι έκανε την επιστροφή στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Conference League ενώ φέτος διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της όντας τέταρτη στην Premier League. Ο Εμερι που έχει κατακτήσει 4 φορες το Europa League, είναι γνωστό σε όλους ότι αγαπα το επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Βίλα σκοράρει κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά αγώνα κυρίως με σύστημα 4-2-3-1. Στα δύο αυτά παιχνίδια που θα δώσουν οι Πειραιώτες θα πρέπει να απορροφήσουν την πίεση και να περιορίσουν τον πιο επικίνδυνο παίχτη των άγγλων, Όλι Γουότκινς που φέτος σκοράρει ασταμάτητα.

Στατιστικά έχουν δείξει ότι η Άστον Βίλα είναι πιο επικίνδυνη στο ανοιχτό παιχνίδι καθώς φέτος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις 47 γκολ με αυτόν τον τρόπο επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός πιστεύω πως μπορεί να περιορίσει τους αστέρες της Βίλα και τον τρόπο παιχνιδιού του Έμερι καθώς ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει καλά τον 52χρονο τεχνικό όπως επίσης και τη δυσκολία των ’’χωριατών’’ να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε αγώνες εκτός έδρας. Τελευταίο και ίσως το σημαντικότερο από όλα η απουσία του βασικού τερματοφύλακα της Βίλα, Μαρτίνεζ λόγω καρτών, θα επηρεάσει την γρήγορη ανάπτυξη των Άγγλων όπως και την σιγουριά που μέχρι τώρα είχαν κάτω από τα δοκάρια.

Οι δύο Βάσκοι, τεχνικοί του Ολυμπιακού και της Άστον Βίλα αντιστοιχα, αλλά και αμφότεροι κατακτητές του Europa League με τη Σεβίλλη, έχουν συγκρουστεί συνολικά 13 φορές στη μεταξύ τους καριέρα. Ο Έμερι, υπερτερεί στις νίκες με επτά, ο Μεντιλιμπαρ έχει 4 και δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Ο πρώτος ημιτελικός αναμένεται να διεξαχθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου στις 22:00 και η ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 του μήνα, την ίδια ώρα.

Related post