Φώτης Ιωαννίδης: Ο περιζήτητος επιθετικός που εκτόξευσε την αξία του

 Φώτης Ιωαννίδης: Ο περιζήτητος επιθετικός που εκτόξευσε την αξία του

Του Λευτέρη Τεργιάκη

Από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας και τα τοπικά της Ε.Π.Σ Ευβοίας στα πλάνα ευρωπαϊκών γιγάντων σε βάθος τριών χρόνων, έχει βρεθεί ο Φώτης Ιωαννίδης. Μέσα σ’ έναν χρόνο, από τον πάγκο, σε ρόλο αρχηγού και ηγέτη του Παναθηναϊκού! Είναι σήμερα ίσως το πιο καυτό μεταγραφικό όνομα στην χώρα. Ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που σκοράρει κατά ριπάς και έχει στρέψει πάνω του ολόκληρη την Ευρώπη. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει πετύχει σε 24 αγώνες, 13 γκολ.

Ο 24χρονος επιθετικός πήρε την πρώτη του ευκαιρία από τον Λεβαδειακό μέχρι που μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας ο Παναθηναϊκός του προσέφερε τετραετές συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2020.

Ο Ιωαννίδης δεν άργησε να πάρει χρόνο συμμετοχής καθώς από τη πρώτη του κιόλας σεζόν αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 4 γκολ. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια καθιερώθηκε ως βασικός επιθετικός και αρχηγός, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες ευρωπαϊκές και εγχώριες εμφανίσεις. ο Φώτης Ιωαννίδης έχει φτάσει τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα στις τέσσερις σεζόν που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και δεν έφτασε άδικα να είναι ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Ομάδας. Οδεύοντας προς τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πολλές είναι οι ομάδες που θέλουν τον Έλληνα διεθνή στο δυναμικό τους. Συγκεκριμένα από την Ιταλία ενδιαφέρον έχουν δείξει η Λάτσιο και η Μπολόνια, από την Γερμανία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Στουτγάρδη ενώ πιο ενεργή είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την πιο πρόσφατη προσφορά να ανέρχεται στα 15+5 εκατομμύρια ευρώ. Από τον Λεβαδειακό μεσα σε 3,5 χρόνια, η μετοχή του έχει πολλαπλασιαστεί 25 φορές. Από τις 400.000 στα 10 εκατ. ευρω!Όσον αφορά τους πράσινους, ο 24χρονος υπέγραψε τον Μάιο του 2023 τετραετές συμβόλαιο ωστόσο του ετοιμάζουν και νέο συμβόλαιο με ισχύ ως το 2028 λαμβάνοντας ετήσιες απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Related post