Στην Ελίτ του κόσμου η ελληνική πυγμαχία

 Στην Ελίτ του κόσμου η ελληνική πυγμαχία

Η Εθνικής μας Ομάδα Παίδων – Κορασίδων θριάμβευσε στην Αρμενία, κατακτώντας 3 μετάλλια, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα και 2 πέμπτες θέσεις, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, γιατί η Ελληνική Πυγμαχία είναι η ανερχόμενη δύναμη του Αθλήματος. Συγκεκριμένα το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Γεωργοπούλου και από ένα χάλκινο ο Μανόλης Φωτιάδης και η Ουρανία Κάντζαρη, ενώ τις 2 πέμπτες θέσεις πήραν ο Πέτρος Κωνσταντινούδης και ο Αχιλλέας Τσεπίδης, καταγράφοντας ακόμη μία τεράστια επιτυχία για την Εθνική μας Ομάδα, που έλαβε μέρος, στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, που διεξήχθη στο Γερεβάν της Αρμενίας από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Οι Έλληνες αθλητές και οι αθλήτριές μας διέπρεψαν ακόμη μία φορά, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης στους φίλους του αθλήματος δείχνοντας ότι η νέα γενιά πρωταθλητών έχει δυναμικό παρόν και λαμπερό μέλλον.  Με άπειρα χειροκροτήματα, θαυμασμό και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν την Ελληνική Αποστολή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», φίλοι και συγγενείς των μελών της Εθνικής Ομάδας όπου όλοι μαζί ενωμένοι, φώναζαν το σύνθημα «Ελλάς – Ελλάς» με τον κόσμο να «πνίγει» στις αγκαλιές του όλα τα παιδιά που τίμησαν επάξια την χώρα μας.

Το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρη Μαριόλη ήταν γεμάτο συγκίνηση και υπερηφάνεια, αποδεικνύοντας εκ του αποτελέσματος ακόμη μία φορά την τεράστια αλλαγή που έφερε η Διοίκηση του στους κόλπους της Ελληνικής Πυγμαχίας με τις πρωτόγνωρες επιτυχίες διεθνώς. Ο κ. Μαριόλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη αφοσίωση, πίστη και σθένος, καταφέραμε να κατακτήσουμε τρία πολύτιμα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας με τους αθλητές αλλά και το προπονητικό επιτελείο, να εργάζονται σκληρά και ασταμάτητα για να φέρουν αυτή τη λαμπρή επίδοση. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε κάθε μέλος της Εθνικής Ομάδας που συνέβαλε σε αυτή την τεράστια επιτυχία. Οι προσπάθειές σας και το πάθος που επιδείξατε στο ρινγκ είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας είναι υπερήφανη για την επίτευξη αυτή, και ως πρόεδρος, δεσμεύομαι να συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας δημιουργώντας γερές βάσεις για ακόμη περισσότερες μελλοντικές επιτυχίες.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και ενωμένοι συνεχίζουμε το υπέροχο αυτό «ταξίδι» των επιτυχιών με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για το μέλλον.»

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων – Κορασίδων πήραν μέρος οι εξής Αθλητές και Αθλήτριες:

Πέτρος Κωνσταντινούδης (48 κιλά)

Αχιλλέας Τσεπίδης (50 κιλά)

Βασίλης Βασιλειάδης (52 κιλά)

Άγγελος Καλαμάρης (60 κιλά)

Μανόλης Φωτιάδης (63 κιλά)

Πέτρος Τόπαλος (70 κιλά)

Νταβίντ Παυλίδης (75 κιλά)

Γιάννης Πουμπουρίδης (80 κιλά)

Μαρία Γεωργακοπούλου (50 κιλά)

Ουράνια Κάντζαρη (57 κιλά)

Την Ελληνική Αποστολή συνόδευσαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές:

Αρτούρ Μικαελιάν,

Γιώργος Γκαβέζος

και ο Βασίλης Τσεπίδης

Πηγή: ertsports.gr

Related post