“Οι Στρίγγλες” και πάλι στο Red Jasper Cabaret Theatre για τέσσερις παραστάσεις

 “Οι Στρίγγλες” και πάλι στο Red Jasper Cabaret Theatre για τέσσερις παραστάσεις

Τέσσερις ηρωίδες του Σαίξπηρ, η Κατερίνα από τη “Στρίγγλα”, η Λαίδη Μάκβεθ απο τον “Μάκβεθ”, η Δυσδαιμόνα από τον “Οθέλλο”, και η Ιουλιέτα (χωρίς τον Ρωμαίο) είναι οι πρωταγωνίστριες αυτού του κωμικοτραγικού group therapy μετά μουσικής και δακρύων.

Τέσσερις γυναικείες φιγούρες βγαλμένες από μια άλλη εποχή, προσπαθούν να αντιληφθούν και να συμφιλιωθούν με τα γεγονότα που προκάλεσαν το τραγικό τους τέλος, γεγονότα και συμπεριφορές που επιμένουν μέχρι σήμερα. Η πορεία δεν είναι εύκολη και για τις ίδιες δύσκολο να χωνέψουν τους ρόλους που τους έχουν φορεθεί απo
τα λόγια του Σαίξπηρ και να βρουν τρόπους να αποδράσουν.

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Οι Στρίγγλες” πήρε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ του Red Jasper Cabaret Theatre τον Ιούνιο 2023. Η πρωτότυπη φεμινιστική παράσταση βασίζεται πάνω σε κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και σε κείμενο της σκηνοθέτιδας της παράστασης Δήμητρας Στυλιανού.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι προϊόν της στιχουργικής διάνοιας της ομάδας Huevolve, και η μουσική επιμέλεια είναι της Μυρτούς Ασφή.

Η παράσταση ανεβαίνει και πάλι για τέσσερις Παρασκευές (8, 15, 22 και 29/12) στο Red Jasper Cabaret Theatre

Πηγή: ertnews.gr

Related post