ΕΛ.ΑΣ: «Κόσμος επιτέθηκε έξω από το γήπεδο με πέτρες και φωτοβολίδες»

 ΕΛ.ΑΣ: «Κόσμος επιτέθηκε έξω από το γήπεδο με πέτρες και φωτοβολίδες»

Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε στα επεισόδια που συνέβησαν στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Βόλο και τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το εντυπωσιακό παιχνίδι των “κυανέρυθρων” με τους Πειραιώτες έληξε με το ισόπαλο 2-2, ωστόσο στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η αναμέτρηση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία στη συνέχεια, πήρε επίσημα θέση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της, πως συνέβησαν αρκετά επεισόδια και εκτός γηπέδου, αναφέροντας παράλληλα πως έγιναν έξι συλλήψεις πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών».

Πηγή: ertsports.gr

Related post