Με φωτοβολταϊκά η Seat θα τριπλασιάσει την παραγωγή της ανανεώσιμης ενέργειας

 Με φωτοβολταϊκά η Seat θα τριπλασιάσει την παραγωγή της ανανεώσιμης ενέργειας

Η ενέργεια αυτή, είναι κάθε χρόνο, αρκετή για μία πλήρη φόρτιση μισού εκατομμυρίου Cupra Born. Το project αυτό, αποτελεί ορόσημο στο σχέδιο της Seat S.A. προς τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς με την κίνηση αυτή, με την εγκατάσταση 39.000 νέων ηλιακών panels δηλαδή, η εταιρεία θα τριπλασιάσει τη δυνατότητά της σε παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

To φωτοβολταϊκό πρόγραμμα Seat al Sol 2 θα συμπεριλάβει την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε μια περιοχή 233.000 τ.μ., κατά μήκος των τριών μονάδων παραγωγής -Μαρτορέλ, Ελ Πρατ και Βαρκελώνης. Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Seat al Sol 2 θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ιδιοκατανάλωση. Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν 21 επιπλέον megawatt (MW) ισχύος.

Αυτή η καθαρή ενέργεια θα συμπληρώσει τη χρήση πιστοποιημένης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από εξωτερικές πηγές σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, χωρίς να παράγονται καθόλου εκπομπές CO2. Η λειτουργία των νέων φωτοβολταϊκών μονάδων, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την CONECTA2 ENERGIA, μία Ισπανική ανεξάρτητη εταιρεία ενέργειας, έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Επιπρόσθετα στην εκτενή αυτή εγκατάσταση και στις τρεις μονάδες παραγωγής, το Seat al Sol 2 θα επεκταθεί και σε χώρους στάθμευσης για τους εργαζομένους γύρω από την περιοχή του Martorell, μεγιστοποιώντας έτσι τη χρήση ηλιακών πάνελ για παραγωγή βιώσιμης ενέργειας. Αυτή θα είναι μάλιστα και η πιο φιλόδοξη μεταμόρφωση παραγωγικής διαδικασίας στην ιστορία της Seat S.A.

Πηγή: Sport24.gr

Related post