Η Ferrari εξηγεί για το Φερστάπεν ήταν… ασταμάτητος

 Η Ferrari εξηγεί για το Φερστάπεν ήταν… ασταμάτητος

Η ιταλική ομάδα έδωσε την δική της εξήγησε για το φαινόμενο του Ολλανδού τρις παγκόσμιου πρωταθλητή, η οποία είναι η απλούστερη. «Κανείς δεν μπορούσε να τον πιέσει για να κάνει λάθη…».

Ο Φρεντ Βασέρ, επικεφαλής της Ferrari, μίλησε για την κυριαρχική σεζόν του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull, θεωρώντας πως καμία ομάδα δεν ήταν αρκετά καλή για να πλησιάσει και να δυσκολέψει τον 26χρονο πιλότο. Μάλιστα, ανέφερε πως για να κάνει κανείς λάθη τότε πρέπει να νιώσει πίεση και μιας και που κανένας κατασκευαστής δεν είχε “χαρίσει” αντάξιο μονοθέσιο στους οδηγούς του, τότε μιλάμε για πραγματικό… μονοπώλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου μηχανικού της Scuderia:

«Δεν αμφισβητεί κανείς πως κυριάρχησε στη φετινή χρονιά. Το μόνο πρόβλημα, το οποίο ισχύει για όλους, είναι πως αν του ασκήσουμε έντονη πίεση τότε θα κάνει λάθη. Κανένας δεν ήταν σε θέση να ασκήσει πίεση στον Φερστάπεν φέτος, εκτός από έναν-δύο αγώνες στο τέλος της σεζόν. Φυσικά και ο Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη που κέρδισε. Όταν ήταν υπό πίεση, η Red Bull ξεκίνησε να κάνει λάθη και είχε κακό set-up. Όμως, όπως έγινε και στο Άμπου Ντάμπι, ήμασταν πάντα πολύ μακριά για να τους ασκήσουμε πίεση».//ΓΚ

Πηγή: ertsports.gr

Related post