Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες αστυνομικούς στο Μπέρμιγχαμ

 Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες αστυνομικούς στο Μπέρμιγχαμ

Η αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τη Λέγκια Βαρσοβίας, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Conference League (30/11), στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της πολωνικής ομάδας και της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια “ξέσπασαν” πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Άστον Βίλα με τη Λέγκια Βαρσοβίας (30/11), σε ένα πάρκινγκ κοντά στο “Villa Park”, όπου οι οπαδοί των φιλοξενούμενων εκτόξευσαν φωτοβολίδες και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που τους είχαν θέσει “υπό παρακολούθηση”.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομική αρχή του Μπέρμιγχαμ εξήγησε πως δεν κατέστη δυνατό να αφήσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας να μπουν στο γήπεδο μετά τις αναταραχές. Τα εισιτήρια που είχαν διατεθεί για τους οπαδούς της Λέγκια ήταν λιγότερα από 1.000. Ωστόσο, αρκετοί είχαν ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ και σκόπευαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν στην κατοχή τους ένα “μαγικό” χαρτάκι.

Η διοίκηση της Άστον Βίλα, από την πλευρά της, κατήγγειλε: «Παρά τα πολυάριθμα αιτήματα συνεργασίας προς την Λέγκια Βαρσοβίας, σχετικά με τους οπαδούς που ήθελαν να ταξιδέψουν, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν παρείχε βοήθεια σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα ασφαλείας αυτών των οπαδών στο “Villa Park”. Η Άστον Βίλα καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά αυτών των οπαδών και ευχαριστεί την αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς για τον επαγγελματισμό της σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».//ΓΘ

Πηγή: ertsports.gr

Related post