Τουρκία: Οι Βρετανοί θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε Eurofighter

 Τουρκία: Οι Βρετανοί θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε Eurofighter

O Τούρκος υπουργός Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, συζήτησε το θέμα της αγοράς μαχητικών Eurofighter κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του στην Άγκυρα, σύμφωνα με πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Βρετανοί θα βοηθήσουν να πείσουν τους Γερμανούς να πουλήσουν το αεροσκάφος στην Τουρκία, ανέφερε η ίδια πηγή. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαρπ, επισκέφθηκε την Άγκυρα στις 23 Νοεμβρίου.

«Θα θέλαμε να αναπτύξουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, κυρίως αναφορικά με το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon» είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, τονίζοντας πως «εκφράσαμε από κοινού την αποφασιστικότητά μας για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μας».

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός είχε είβεβαιώσει επίσης ότι συζητήθηκαν επίσης το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς TFX (ΚΑΑΝ) και το αίτημα της Τουρκίας για προμήθεια του Eurofighter Typhoon.

Related post