Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Νέας Νοτίου Ουαλίας

 Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Νέας Νοτίου Ουαλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, στο Σύδνεϋ, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και με την παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Στο πλαίσιο της Συνάξεως, έγινε μία σύντομη αναδρομή στις εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία στο Σύδνεϋ κατά το διάστημα από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ενημέρωσε την ομήγυρη των κληρικών σχετικώς με την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Ρέθυμνο, 20-22 Οκτωβρίου 2023) και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους συνέδραμαν και υποστήριξαν την υλοποίησή του.

Τέλος, συζητήθηκαν διοικητικής φύσεως ζητήματα, για τα οποία δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών ενόψει του εορτασμού της Γεννήσεως του Θεανθρώπου και του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

Related post