Γ. Οικονόμου: Απρέπεια και πολιτική αστοχία η στάση του Βρετανού Πρωθυπουργού 

 Γ. Οικονόμου: Απρέπεια και πολιτική αστοχία η στάση του Βρετανού Πρωθυπουργού 

«Αποτελεί απρέπεια -δίχως δεύτερη κουβέντα- που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν Ευρωπαίο Πρωθυπουργό συμμάχου χώρας, μιας χώρας με πολύ βαθιούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία» επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ενώ πρόσθεσε, σχετικά:

Νομίζω ότι ήταν ο ορισμός της πολιτικής αστοχίας. Μπορεί ο καθένας να έχει της απόψεις του σε ό,τι αφορά τα Γλυπτά, αυτό δεν είναι ζήτημα διμερές. Είναι ζήτημα οικουμενικό, παγκόσμιο.

Η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, από όπου εκλάπησαν, η επανένωσή τους είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά ακουμπά τον παγκόσμιο πολιτισμό, ανθρώπους, κοινωνίες παντού στον κόσμο, της Μεγάλης Βρετανίας συμπεριλαμβανομένης, όπως βλέπουμε από δημόσιες δηλώσεις, μετρήσεις κοινής γνώμης, από τοποθετήσεις δημοσιογράφων σε ΜΜΕ.

Ήταν μία εξαιρετικά άστοχη κίνηση και αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παντού».

Καταλήγοντας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», είπε:

«Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση, από τις αντιδράσεις που είδα, ότι σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη, το οικοσύστημα που ασχολείται, με την ακατανόητη απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού».

Πηγή: ertnews.gr

Related post