Άλογο με προορισμό το Βέλγιο επιχειρεί δραπέτευση στον αέρα

 Άλογο με προορισμό το Βέλγιο επιχειρεί δραπέτευση στον αέρα

Ένα φορτηγό αεροπλάνο με προορισμό το Βέλγιο αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, αφού ένα άλογο βγήκε από το κλουβί του στον αέρα, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το άλογο ξέφυγε μέσα σε μισή ώρα από την απογείωση της πτήσης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος περίπου 31.000 ποδιών, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο επικαλέστηκε καταγραφή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ο πιλότος του Boeing 747 της Ισλανδικής Air Atlanta ζήτησε άδεια να γυρίσει με το άλογο πίσω στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy, αφού τα μέλη του πληρώματος δεν μπόρεσαν να στριμώξουν το άλογο στο στάβλο του.

«Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την πτήση, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη καθώς δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε ξανά το άλογο», ακούστηκε να λέει ο πιλότος.

Το αεροπλάνο, φορτωμένο με χιλιάδες κιλά καυσίμων για την υπερατλαντική πτήση, αναγκάστηκε να πετάξει περίπου 20 τόνους καυσίμων πάνω από τον Ατλαντικό πριν μπορέσει να προσγειωθεί με ασφάλεια πίσω στη Νέα Υόρκη.

Η πτήση συνέχισε το ταξίδι της λίγο μετά το περιστατικό και προσγειώθηκε στη Λιέγη, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Πηγή: ertnews.gr

Related post