Ξανθόπουλος: Πρέπει να έχουμε debate – Είναι χρήσιμο να έχει ο κόσμος που ψηφίζει μια εικόνα (audio)

Θα πρέπει να γίνει debate μεταξύ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχουμε. Είναι μία διαδικασία στην οποία δεν μπήκαμε την προηγούμενη φορά. Είχε ένα πολιτικό επιχείρημα ότι είμαστε σύντροφοι και δεν χρειάζεται δημόσια να έχουμε μία αντιπαράθεση για διαφοροποιήσεις επί των επί της γενικής στρατηγικής. Νομίζω ότι ξεπεράστηκε αυτό, με την έννοια ότι απευθύνεσαι πια σε όλο τον κόσμο. Έρχονται δηλαδή άνθρωποι και ψηφίζουν για πρόεδρο του κόμματος και είναι χρήσιμο να έχουν και αυτοί, εκτός από εμάς που είμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, να έχουν και αυτοί μια εικόνα. Το αν θα γίνει όμως είναι θέμα των υποψηφίων» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

Ερωτηθείς εάν μία πιθανή υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη θα πυροδοτούσε το κλίμα, ο κ. Ξανθόπουλος, είπε χαρακτηριστικά «εγώ είμαι της λογικής ότι πρέπει τα ζητήματα να τίθενται με πολιτικούς όρους και να αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους. Άρα ο Στέφανος Κασσελάκης, εφόσον κρίνει ότι πρέπει να βάλει υποψηφιότητα και να έρθει και να συζητήσουμε πολιτικά, κατά την άποψή του τι πρέπει να γίνει και με ποιον τρόπο και τι φταίει που δεν έγινε μέχρι τώρα και ποιες είναι οι ευθύνες του για το 11μηνο της προεδρίας του. Δεν θεωρώ ότι με διοικητικούς αποκλεισμούς ή με άλλες μεθόδους επιλύουμε πολιτικά προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο, απαντώντας στο κατά πόσο θα πρέπει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε αρχικά πως «όφειλε και στο προηγούμενο συνέδριο να μιλήσει και να μην αρκεστεί σε μία ανακοίνωση δύο ώρες πριν, που άλλαξε τη θεματολογία του συνεδρίου».

«Το τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αφορά αυτόν βεβαίως και είμαι ο τελευταίος ο οποίος μπορώ να τον συμβουλεύσω ή να προτείνω τι θα κάνει» συμπλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ξανθόπουλος επισήμανε ότι η επόμενη θα πρέπει να βρει ενωμένο το κόμμα.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει άλλο. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Γνωρίζουμε όχι απλώς διαλυτικά και εκφυλιστικά φαινόμενα θα πω και πρέπει να ανατάξουμε το κόμμα. Με την έννοια αυτή πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αλλά εν πάση περιπτώσει να πάμε στην επόμενη μέρα όλοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίδα και υποδοχή ελπίδας για τους πολίτες. Δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον προβληματισμό μας ότι η κοινωνία χειμάζεται, δοκιμάζεται και ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανάχωμα στην πολιτική αυτή. Αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι το κρίσιμο στοιχείο στο οποίο θα μας κρίνουν οι πολίτες και όχι την ατάκα που είπα εγώ ή αυτό που έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο τάδε συνάδελφος ή τάδε υποψήφιος» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Related post