Δύσκολα τα πράγματα για όσους χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας – Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά

 Δύσκολα τα πράγματα για όσους χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας – Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά

Οι Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (Δ.Α.Φ.Ε.) έχει εδώ και δέκα μέρες ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιήσεις, μέσω mail όπου αυτό είναι εφικτό, για να ενημερώσει τους έχοντες την υποχρέωση καταβολής Τελών Κυκλοφορίας προηγούμενων ετών, να προχωρήσουν στην εξόφλησή τους άμεσα, μέσω της σχετικής εφαρμογής myCar (η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με κωδικούς Taxisnet).

Το περιθώριο που έχουν όσοι χρωστούν και θέλουν να πληρώσουν ή να απαλλαγούν από την υποχρέωση (λόγω καταστροφής του οχήματος ή θανάτου του ιδιοκτήτη) είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Από τις 27 Νοεμβρίου θα αρχίσει η βεβαίωση των χρεών (με το σχετικό πρόστιμο) για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που χρωστούν Τ.Κ. από το 2019 και μετά.

Η βεβαίωση αυτή, περιλαμβάνει οχήματα που έχουν δηλωθεί στο Ε1 και από αυτή εξαιρούνται τα οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία (σύμφωνα με την εγκύκλιο Ε. 2014/2023) καθώς και των αποβιωσάντων. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμφανίζουν οφειλές τελών κυκλοφορίας έτους 2019, πρέπει ως 31/10/2024, να δηλώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημά τους για το έτος οφειλής ή/και τα επόμενα έτη.

Φυσικά και θα πρέπει να επισυναφθεί το σχετικό δικαιολογητικό για τη μη οφειλή των τελών κυκλοφορίας του εκάστοτε έτους. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται περαιτέρω ταλαιπωρία, μια και αφού περάσει η προθεσμία και βεβαιωθεί η όποια οφειλή, μετά το λόγο έχουν τα δικαστήρια για όποια ένσταση έχει ο υπόχρεος και επιμείνει να μην καταβάλλει το ποσό που του έχει βεβαιωθεί.

Υπάρχει και το “παράθυρο” της εκπρόθεσμης προσκόμισης των δικαιολογητικών για την απαλλαγή του χρέους προηγούμενων ετών στην εκάστοτε Φορολογική Υπηρεσία, όπου η τελική απόφαση για τη διαγραφή του χρέους γίνεται κατά περίπτωση.

Πηγή: Sport24.gr

Related post