Άγιος Αθανάσιος: Ο παραδοσιακός μαστιχάτος χαλβάς που βγαίνει από την ψυχή

Στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, φτιάχνει χειροποίητο παραδοσιακό μαστιχάτο χαλβά.
Ο κ. Παπαδόπουλος, χρησιμοποιεί άριστα υλικά, όπως αφράτο σουσάμι που ξεροψήνεται στο καβουρνιστήρι και αλέθεται στον μύλο, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, το μυστικό της επιτυχίας του είναι το καλό ζύμωμα, η προσωπική ενασχόληση, η αγάπη και ο σεβασμός.
“Είναι ένας χαλβάς που βγαίνει από την ψυχή”, λέει ο ίδιος ο χαλβαδοποιός με υπερηφάνεια για το προϊόν του.
Ο συγκεκριμένος χαλβάς που γίνεται ανάρπαστος, βγαίνει σε δεκαπέντε διαφορετικές γεύσεις, με ξηρούς καρπούς, κακάο, κουβερτούρα, διάφορα αποξηραμένα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, όπως πορτοκάλι, κ.α. και οι παραγγελίες προέρχονται από όλη τη χώρα.
Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε βρεθεί αυτές τις μέρες στη Δράμα και θέλει να δοκιμάσει ζεστό χαλβά από το καζάνι και να δει και την παραγωγή φυσικά.