Π. Κοκκόρης, υποδιοικητής ΕΦΚΑ: Άμεσα θα εκδοθούν 15.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

 Π. Κοκκόρης, υποδιοικητής ΕΦΚΑ: Άμεσα θα εκδοθούν 15.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Στις δράσεις που έχει αναπτύξει ο e-ΕΦΚΑ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων, αναφέρθηκε ο υποδιοικητής του φορέα, Παναγιώτης Κοκκόρης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 72ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.).

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοκκόρης μίλησε για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, μέσω του e-ΔΑΥΚ, δηλαδή του ηλεκτρονικού Δελτίου Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης, που εισάγει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην πληροφόρηση που ενσωματώνει αναφορικά με τον χρόνο ασφάλισης του δημοσίου υπαλλήλου και ενισχύει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της αυτοματοποίησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του δημοσίου τομέα, με την προσθήκη νέων πεδίων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη χρήση διαδοχικής ασφάλισης, τον χρόνο υπηρεσίας δημοσίου υπαλλήλου στο εξωτερικό κ.ά.. Όπως είπε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο φορέας απέσπασε την κορυφαία διάκριση και το βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα» για την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, σε πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους και δημοσίους λειτουργούς όλων των κατηγοριών.

Επίσης, ο υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ υπογράμμισε ότι θα εκδοθούν άμεσα 15.000 επικουρικές συντάξεις, που εκκρεμούν, καθώς η διάταξη, που έρχεται, θα ενιαιοποιεί τις προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του δικαιώματος σε επικουρική σύνταξη για όλα τα τέως Ταμεία.

Τέλος, ο κ. Κοκκόρης τόνισε τη σημασία της καινοτόμου δράσης που ο e-ΕΦΚΑ θα αναπτύξει από τις αρχές του 2024, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τους εν δυνάμει συνταξιούχους του Δημοσίου έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής τους και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να προσκομίσουν. Όπως σημείωσε, «πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία, που έχει προληπτικό χαρακτήρα και θα «τρέξει» πιλοτικά σε 1.000 δημοσίους υπαλλήλους. Ουσιαστικά, ο e-ΕΦΚΑ μετουσιώνει στην πράξη την άποψη ότι ‘το κράτος πρέπει να πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος’».

Πηγή: ertnews.gr

Related post