Νοβίτσκι: «Στην αρχή είχα αμφιβολίες, αλλά ο Ντόντσιτς ξέρει πραγματικά το άθλημα»

 Νοβίτσκι: «Στην αρχή είχα αμφιβολίες, αλλά ο Ντόντσιτς ξέρει πραγματικά το άθλημα»

Τις πρώτες σκέψεις όταν είδε τον Σλοβένο αστέρα στους Μάβερικς εξέφρασε ο Γερμανός “θρύλος” του ΝΒΑ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο… Λούκα magic δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του.

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Γερμανός “θρύλος” του παγκοσμίου μπάσκετ, Ντιρκ Νοβίτσκι, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις και τις αμφιβολίες για την αξία του Λούκα Ντόντσιτς όταν ήρθε στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς.

Ο Νοβίτσκι τόνισε πως στην αρχή της καριέρας του, ο Λούκα Ντόντσιτς δυσκολευόταν να συνεργαστεί με τον ίδιο, όμως παραδέχτηκε πως ο Σλοβένος σταρ δεν άργησε να κερδίσει το χρόνο και τον ρόλο που του αναλογούσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι:

«Στα τέλη της καριέρας μου δεν ήμασταν καλοί, δυσκολευόμασταν πολύ και θέλαμε μια σπίθα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως θα μπορούσε αυτή να ήταν ο Ντόντσιτς. Όταν ήρθε στην προπόνηση έμοιαζε σαν… μικρομέγαλος και έλεγα ‘δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό’. Αναρωτιόμουν αν είναι αρκετά γρήγορος ή αθλητικός και είχαμε πολλές αμφιβολίες μέσα στην ομάδα. Στις πρώτες προπονήσεις προσπαθούσαμε να τον τεστάρουμε, να του κάνουμε φάουλ, να τον φέρουμε σε δύσκολες καταστάσεις για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να ανταποκριθεί. Εκείνος όμως έδειξε από την αρχή ποιος είναι. Καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το παιδί ξέρει να παίζει, έκανε κάποιες απίθανες πάσες, κάποια γκολ-φάουλ και έδειχνε το ταλέντο του. Όλοι βλέπαμε ότι θα γίνει πραγματικά καλός παίκτης, αλλά δεν περιμέναμε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα».

«Είμαι περισσότερο φίλος του, παρά μέντορας. Είναι βαριά κουβέντα το ‘μέντορας’. Όποτε είμαι στο Ντάλας πηγαίνουμε για φαγητό. Δεν χρειάζεται συμβουλές από μένα, ήδη παίζει σαν 32χρονος και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ήταν επαγγελματίας από τα… 11 του χρόνια, η πρόοδός του είναι απίστευτη και χαίρομαι γι’ αυτόν».//Γ.

Πηγή: ertsports.gr

Related post