Κοινοπραξία- έκπληξη με στόχο την προώθηση της premium εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση

 Κοινοπραξία- έκπληξη με στόχο την προώθηση της premium εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου τουλάχιστον 1.000 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος με περίπου 7.000 στήλες φόρτισης μέχρι το τέλος του 2026, υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα. Οι πρώτοι σταθμοί αναμένεται να λειτουργήσουν το 2024 σε περιοχές όπου τα NEV γνωρίζουν υψηλή ανάπτυξη, με περισσότερους σταθμούς να εγκαθίστανται σε εθνικό επίπεδο.

H συνεργασία BMW Brilliance Automotive Ltd. και Mercedes-Benz Group China Ltd. ανακοινώθηκε στην Κίνα καθώς οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με ίσο μερίδιο (50:50) με στόχο τη λειτουργία ενός δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος και την παροχή υπηρεσιών φόρτισης υψηλής ποιότητας σε Κινέζους πελάτες.

Η BMW και η Mercedes-Benz θα εφαρμόσουν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φόρτιση, καθώς και τη βαθιά γνώση τους στην κινεζική αγορά των Οχημάτων Νέας Ενεργειακής Τεχνολογίας (NEV), ώστε να παρέχουν γρήγορες, βολικές, αξιόπιστες και εξατομικευμένες λύσεις φόρτισης για την περιοχή.

Η κοινοπραξία σκοπεύει να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, για μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία φόρτισης. Το premium δίκτυο φόρτισης θα είναι ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό, ενώ οι πελάτες της κοινοπραξίας θα έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από αποκλειστικές λειτουργίες, όπως plug & charge και online κράτηση.

Πηγή: Sport24.gr

Related post