Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Μεγάλη δημοκρατική αλλαγή – Φέρνουμε περισσότερους πολίτες στην κάλπη

 Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Μεγάλη δημοκρατική αλλαγή – Φέρνουμε περισσότερους πολίτες στην κάλπη

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου συνιστά μία μεγάλη, δημοκρατική αλλαγή και αποτελεί ιστορικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνει σε δήλωσή της η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Επισημαίνει δε πως «με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αίρονται όλα τα πραγματικά και πρακτικά εμπόδια συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για όλους όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου, όπου και αν ζουν και όπου και αν βρίσκονται την ημέρα των Ευρωεκλογών, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό».

Και προσθέτει: «Για όσους ψηφίζετε στο εξωτερικό, η επιστολική ψήφος θα είναι πλέον ο μόνος τρόπος να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Στην Ελλάδα, αφορά όσους επιθυμείτε να ψηφίσετε αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να μετακινηθείτε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ηλικιωμένους, για άτομα με αναπηρία, για ασθενείς, για σπουδαστές/φοιτητές/μαθητές, για τους εποχικά εργαζομένους σε όλη την Επικράτεια.

Μέσα από μια πιστοποιημένη διαδικασία που εγγυάται ανωνυμία και ασφάλεια, εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία μας, φέρνουμε την κάλπη στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται την ημέρα των Ευρωεκλογών.

Στις Ευρωεκλογές του 2024, πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο – νομικό ή πραγματικό – για τη συμμετοχή όλων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στην εκλογική διαδικασία. Φέρνουμε περισσότερους πολίτες στην κάλπη, «βαθαίνουμε» τη Δημοκρατία μας».

Related post