Ένθετο Περιβάλλον: Αντίστροφη μέτρηση για την κλιματική ασφάλεια – O πλανήτης σε κλιματική ανισορροπία

 Ένθετο Περιβάλλον: Αντίστροφη μέτρηση για την κλιματική ασφάλεια – O πλανήτης σε κλιματική ανισορροπία

Η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα στο Ντουμπάι, το διακύβευμα της κλιματικής ασφάλειας, τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα που αντιστέκονται στην απόσυρση ορυκτών καυσίμων και οι προοπτικές της Ελλάδας στην πράσινη μετάβαση στο Ένθετο Περιβάλλον του ΕΡΤΝΕWS.

Η μεγάλη απόκλιση από τους κλιματικούς στόχους που έθεσαν οι ηγέτες των χωρών του 2015 αναδεικνύει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας που τεκμηριώνει πώς θα ξεπεραστεί το όριο της κλιματικής ασφάλειας με άνοδο της θερμοκρασίας περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η Ελλάδα που αποτελεί κλιματικό hot spot ήδη βιώνει έντονες συνέπειες της κλιματικής κρίσης και αναζητά τρόπους προσαρμογής για τη θωράκιση τοπικών κοινωνιών. Πόσο εύκολη είναι η πράσινη μετάβαση και η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων τι εμποδίζει τη μεγάλη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πως θα αντιμετωπιστούν κοινωνικές ανισότητες ώστε να προστατευτούν τα χαμηλότερα εισοδήματα από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Η διόγκωση των μεταναστευτικών ροών λόγω της κλιματικής κρίσης. Από ποιες χώρες αναμένεται να αυξηθούν οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών προς τη Μεσόγειο, τι πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Related post