Στους φιναλίστ για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το ηλεκτρικό SUV, Kia EV9

 Στους φιναλίστ για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το ηλεκτρικό SUV, Kia EV9

Το Kia EV9 προκρίθηκε στον τελικό γύρο του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» (COTY) στην Ευρώπη. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV συμπεριλήφθηκε προσωρινά ανάμεσα στα 28 νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος και έχει πλέον επιλεγεί από τους 59 κριτές του COTY από 22 χώρες στη λίστα των επτά επικρατέστερων. Το πλήρως ηλεκτρικό Kia EV9 βασίζεται στην αποκλειστική πλατφόρμα E-GMP.

Είναι ένα από τα πρώτα επταθέσια ηλεκτρικά οχήματα της αγοράς και ως τέτοιο, το EV9 προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό με άνεση που μοιάζει με οικιακό σαλόνι. Όσον αφορά την αυτονομία, το EV9 είναι ο τέλειος σύντροφος για οικογενειακά ταξίδια, καθώς μπορεί να καλύψει έως και 563 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία 800V, η μπαταρία των 99,8 kWh κερδίζει 249 χιλιόμετρα αυτονομίας μόλις με 15 λεπτά φόρτισης.

Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το motto “Movement that inspires” αντανακλά στη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Η Kia είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Ο Πρόεδρος της Kia Europe, Jason Jeong, για την πρόκριση του EV9 στην τελική λίστα με τα υποψήφια μοντέλα, σχολίασε: “Σήμερα είμαστε περήφανοι που μπήκαμε, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στη τελική λίστα του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη με το Kia EV9. Το Kia EV9 ακολουθεί τα βήματα του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022, EV6 και αυτό αποδεικνύει πως η φιλοδοξία που θα μας καθιερώσει ως ηγετική μάρκα EV στην Ευρωπαϊκή αγορά, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Ο νικητής του COTY θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πηγή: Sport24.gr

Related post