Σε κλοιό χιονιά η ΒΑ Ευρώπη: Προβλήματα, σκιέρ στους δρόμους, διακοπές ρεύματος (Φωτογραφίες, βίντεο)

 Σε κλοιό χιονιά η ΒΑ Ευρώπη: Προβλήματα, σκιέρ στους δρόμους, διακοπές ρεύματος (Φωτογραφίες, βίντεο)

Παραμένουν τα προβλήματα από την χιονοθύελλα που σάρωσε το Σαββατοκύριακο χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Η Γερμανία και κυρίως η πόλη του Μονάχου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του χιονιά, προσπαθεί να ξαναβρεί τον ρυθμό της.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα στη Βαυαρία. Επαναλειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και το αεροδρόμιο του Μονάχου με αρκετές όμως ακόμα καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Ωστόσο, στη βόρεια Αγγλία, η κατάσταση παραμένει δραματική. Εκατοντάδες οδηγοί πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και πάνω από 2.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εν μέσω παγωνιάς.

Στο Τιρόλο της Αυστρίας, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων μετά την ασυνήθιστη για την εποχή σφοδρή χιονόπτωση.

Ο χιονιάς προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, ενώ περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παρά τη έντονη χιονόπτωση στη Μόσχα, δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στις μεταφορές και τη λειτουργία του σιδηροδρομικού και αεροπορικού δικτύου, σύμφωνα με τις Αρχές της Ρωσίας.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά μέσα στη ρωσική πρωτεύουσα με τους μετεωρολόγους να αναμένουν να ξεπεράσει τα 28, δηλαδή τέσσεις φορές πάνω από το κανονικό επίπεδο.

Πάντως, ο χειμώνας δεν πτοεί τους κατοίκους της πόλης Ομσκ στη Σιβηρία, οι οποίοι τον υποδέχονται με βουτιές και κολύμπι στα παγωμένα νερά του ποταμού Ισρτίς. Η μέση θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη, αγγίζει τους – 20 βαθμούς κελσίου.

 

Πηγή: ertnews.gr

Related post