Σακελλαρίου (Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας): Τεράστια ακόμη τα προβλήματα-Το 50% των κατοίκων δεν θέλει να φύγει από το χωριό (audio)

 Σακελλαρίου (Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας): Τεράστια ακόμη τα προβλήματα-Το 50% των κατοίκων δεν θέλει να φύγει από το χωριό (audio)

«Υπάρχουν χωριά όπου δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί κανένας κάτοικος, όπως για παράδειγμα στη Μεταμόρφωση…ενώ σε χωριά με μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η Μαραθέα, ένα ποσοστό περίπου 50-60% έχει εγκατασταθεί στο χωριό…. Σχετικά με τους αστέγους, τώρα, όπως είχα πει βρίσκονται κάποια άτομα στο δημοτικό σχολείο στο πάρκο, το οποίο το έχουν διαμορφώσει. Αλλά τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτοί οι άστεγοι. Είναι επίσης και πάρα πολλές οικογένειες οι οποίες φιλοξενούνται ακόμη και δεν έχουν που να μείνουν…Αναμένουμε να έρθουν κάποια κοντέινερ. Σε πρώτη φάση 15, οπότε έχω συνδεθεί και με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης», δήλωσε αρχικά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σε Διάδραση» και συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αρετή Μπίτα για τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει οι πλημμύρες της 4ης Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης θέλουν σε ένα υψηλό ποσοστό να μετακινηθούν ενώ οι κάτοικοι του Βλοχού είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό…Γενικότερα το 50% δεν θέλει να φύγει από το χωριό…  «Θα πάρουμε απόφαση. Προφανώς θεωρώ ότι θα είναι ομόφωνη για τη μετακίνηση. Θα τη στείλουμε στα αρμόδια υπουργεία και θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα γίνει με τη μετεγκατάσταση, σύμφωνα με τους όρους που έχουν βάλει οι κάτοικοι. Δηλαδή για να φύγουν θέλουν να έχουν συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή επ’ ουδενί δεν θέλουν να γίνει απαλλοτρίωση των κατοικιών τους και των οικοπέδων». Παράλληλα δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο τεράστιο πρόβλημα ανοικοδόμησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλαμά σημειώνοντας το εξής: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε άδειες οικοδομής εδώ στον Παλαμά και στα χωριά που έχουν σχέδιο διανομής. Έχουμε ένα πρόβλημα τεράστιο με την ΥΔΟΜ στην πολεοδομία της Καρδίτσας …Αλλά πέρα από αυτό είναι χειμώνας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επισκευή. Και για να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να έρθουν και τα χαρτιά της κατεδάφισης από το υπουργείο, τα οποία και αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα γιατί δεν έχουν τελειώσει οι έλεγχοι. Είναι πολύπλοκο το θέμα. Γενικώς σας λέω ότι πριν από το καλοκαίρι δεν νομίζω να ξεκινήσει κάτι να κινείται εδώ στην περιοχή…»

Τελειώνοντας, σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα παροχής προμηθειών, ο ίδιος τόνισε ότι το βασικότερο πρόβλημα-στο 90% των χωριών-είναι η έλλειψη πόσιμου νερού και έπειτα ακολουθεί η στέγαση, ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Πηγή: ertnews.gr

Related post