Daily Mail: Η Χαμάς βίασε άντρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Σοκάρουν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία

 Daily Mail: Η Χαμάς βίασε άντρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Σοκάρουν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο ολοκληρωτικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φςω της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Dail Mail, ερευνητές του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου βρήκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως ισχυρίζονται ακτιβιστές.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», Yael Sherer, αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία, καθώς και μαρτυρίες όσων ήταν μπροστά για σεξουαλική βία κατά των δύο φύλων εν μέσω των επιθέσεων της Χαμάς.

«Υπήρξε σεξουαλική βία και βιασμός σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ… έχουμε λίγους επιζώντες -όχι πολλούς- και από τα δύο φύλα. Δεν συνέβη μόνο σε γυναίκες, συνέβη και σε άνδρες», δήλωσε στο BBC Radio 4.

«Εκτός του ότι βρήκαμε πτώματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν, πολλά από αυτα ήταν ακρωτηριασμένα… οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν και να ατιμάσουν αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η ισραηλινή αστυνομία έχει ξεκινήσει τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να ταπεινώσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ισραηλινή αστυνομία έχει συλλέξει χιλιάδες καταθέσεις, φωτογραφίες και βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους «με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς».

Ο Yoni Saadon, 39 ετών, ο οποίος επέζησε από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ Nova καθώς έμεινε κρυμμένος κάτω από πτώματα, έδωσε το Σαββατοκύριακο μια συγκλονιστική περιγραφή της σεξουαλικής βίας που είδε να ασκείται κατά των γυναικών στον καταυλισμό. Μια τρομακτική εικόνα που περιέγραψε ήταν η στιγμή που το κεφάλι μιας γυναίκας στο δρόμο, αφού αρνήθηκε να να βγάλει τα ρούχα της.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό της. Κάθε βράδυ ξυπνάω και της ζητώ συγγνώμη, λέγοντας ”λυπάμαι”».«’Είδα αυτή την όμορφη γυναίκα με το πρόσωπο ενός αγγέλου και οκτώ ή δέκα από τους μαχητές να τη χτυπούν και να τη βιάζουν» περιγράφει.

Η γυναίκα ούρλιαζε “σταματήστε”, και παρακαλούσε τους τρομοκράτες να τη σκοτώσουν για να τη βγάλουν από τη δυστυχία της, λέει ο ίδιος στη συνέχεια. «Όταν τελείωσαν γελούσαν και ο τελευταίος την πυροβόλησε στο κεφάλι», είπε.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών παραδέχτηκε πως το μυαλό του του έρχεται διαρκώς ότι θα μπορούσε να ήταν στη θέση της μία από τις κόρες του ή η αδελφή του, η οποία έφυγε από το φεστιβάλ την τελευταία στιγμή.

Η φρίκη δεν είχε τελειώσει καθόλου για τον Yoni, καθώς, κρυμμένος στους θάμνους, έγινε μάρτυρας ακόμα μίας κτηνωδίας με θύμα άλλη γυναίκα.

«Εκείνη αντιστεκόταν, δεν τους επέτρεπε να τη γδύσουν», θυμάται. «Την έριξαν στο έδαφος και ένας από τους τρομοκράτες πήρε ένα φτυάρι και την αποκεφάλισε».

Πηγή: Dailymail

 

Related post