«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν: 3.500 αστυνομικοί επί ποδός, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και διακοπές κυκλοφορίας

 «Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν: 3.500 αστυνομικοί επί ποδός, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και διακοπές κυκλοφορίας

«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φτάνει στη χώρα μας την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου.

Διαδοχικές είναι οι συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν. Η τελική σύσκεψη όπου θα κλειδώσουν τα μέτρα ασφαλείας είναι προγραμματισμένη να γίνει σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι αρχές είναι σε επιφυλακή και έχουν επιστρατευτεί 3.500 αστυνομικοί.

Εμφαση αναμένεται να δοθεί στην φύλαξη με αστυνομικούς σε όλη την διαδρομή που θα ακολουθήσει η Τουρκική Αντιπροσωπεία, ενώ θα επιστρατευτούν drones, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές.

Στο σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη για διακοπή στην κίνηση των οχημάτων πριν και κατά την διάρκεια των μετακινήσεων της πομπής των οχημάτων με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας σε δρόμους όπως η Βασιλίσσης Όλγας, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και στην Πλατεία Συντάγματος ενώ ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική και ασφάλεια θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή. Οδηγός για τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται πως θα είναι η προηγούμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, στην Αθήνα πριν από 6 χρόνια.

Related post