Ξεσπά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την πολιτική ορθότητα: “Την ξεστομίζετε στις εκπομπές σαν να είναι βρισιά”

 Ξεσπά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την πολιτική ορθότητα: “Την ξεστομίζετε στις εκπομπές σαν να είναι βρισιά”

“Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook” δηλώνει, μεταξύ πολλών άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Κώστα Τσουρό και την κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου στο MEGA. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής δημιουργός μίλησε τόσο για την χρήση της πολιτικής ορθότητας όσο και την συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με αφορά να μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Προσπαθούμε τις διακρίσεις που υπάρχουν μέσα σε μια κοινωνία τις εξομαλύνουμε και να μην υπάρχουν. Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μιας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα και έχει αδικηθεί. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι ότι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα και έχουν ζήσει υπό το καθεστώς μιας διάκρισης, μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Αυτό γίνεται και δεν πρέπει να το φοβηθούμε».

«Σας ακούω πολλές φορές στις εκπομπές που λέτε την φράση πολιτική ορθότητα και την ξεστομίζετε σαν να είναι βρισιά. Δεν είναι βρισιά και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο αν την χρησιμοποιούμε σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο και άλλοι άνθρωποι την χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν την χρησιμοποιούν σωστά. Θέλω να πιστεύω πως εγώ την χρησιμοποιώ σωστά. Δηλαδή όταν κάνω κάποιο λάθος ζητά συγγνώμη και αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν θα πω «ο Τσουρός είπε αυτό, κάντε του cancel». Δεν το έχω κάνει ποτέ».

«Από εκεί και πέρα όμως ότι έχω δει δηλώσεις που είναι εξαιρετικά λανθασμένες και τρομακτικές, φυσικά και έχω δει και έχω φρίξει. Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο, πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει. Το να πει κάποιος παρουσιαστής ή πανελίστας ή ηθοποιός ή δημοσιογράφος κάτι στραβό, εντάξει. Αν έχεις όμως πολιτικό ή θεσμικό ρόλο, πρέπει να είσαι φοβερά προσεκτικός».

«Φυσικά και είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα, δεν το συζητάμε. Είναι πολύ προβληματικό ότι λέει κάποιος κάτι και λένε πως «ναι, είπε την άποψη του». Η άποψη όμως πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Εάν δεν γνωρίζεις αυτό για το οποίο μιλάς, η άποψη σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη και ασήμαντη. Για να έχεις γνώση, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα τους. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως τα μεγαλώνουν. Μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισε τους, γνώρισε και μίλα με αυτά τα παιδιά και θα δεις με τι πρότυπα μεγαλώνουν».

«Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και είναι άνθρωποι που δεν έχουν πάει ούτε μια φορά να δουν μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ με τους γονείς και δεν έχουν δει ποτέ το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο και όταν το κάνει και πολιτικός, μου φαίνεται επικίνδυνο» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιώργος Καπουτζίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού.

Πηγή: zappit.gr

Related post